“Adım Bond, James Bond!” WALTHER PPK/S .22 LR

Ian Fleming’in ünlü ajan 007’nin taşıma silahını Beretta 418 .25 ACP’den Walther PPK .32 ACP(7.65mm)’ye çevirdiği zaman, Walther için yaptığı iyiliğin büyüklüğünü asla tahmin edemezdi.

Sean Connery’nin oynadığı 1962 yapımı “Dr. No”’nun çıkışına kadar Walther PPK Amerikan silah piyasasında ne yaparsa yapsın görülmezden geliyordu. Gizli ajan’ın onu tercih etmesi üzerine PPK’nın kısmeti yalnızca piyasada değil, film endüstrisinde de açıldı.

Walther Arms Inc.; 2013’te PPK/S’i .22 Long Rifle kalibresinde tekrar Amerikan silah piyasasına sürdü. Walther’in Arnsberg, Almanya’da ki tesislerinde üretilen silah, siyah, gümüş ve nikel seçenekleri ile alıcılarını bekliyor. Kenardan ateşlemeli PPK/S’in boyutları ve bütün dış kontrolleri orijinal .380 ACP merkezden ateşlemeli ile tamamen aynı. İç kısımlarında ise, kullanılan materyaller ve .22 lr’ye uyum adına değiştirilen bazı mekanik parçalar farklılık gösteriyor.
Tabanca tam 6.1 inç uzunluğunda ve 4.9 inç yüksekliğinde olup neredeyse 1 inç genişliğinde. Boş ağırlığı ise oldukça hafif. Tam 680gr! Namlu boyu ise 3.3 inç. Zaten bu boyutlar .22 lr kullanan bir silah için son derece ideal. Kızağı çekince ise karşımıza vida ağızlı bir namlu çıkıyor.
Çizilmelere karşı korunması adına bu dişler kızak inmiş konumdayken içeride kalıyor ve koruyucu bir somun ile birlikte geliyor. Silahın yanında gelmekte olan özel bir anahtar ile bu somun rahatça sökülüyor ve dişlere dilenen her aksesuar takılabiliniyor.

Hareket:

Çift Hareket

Kalibre:

.22 LR

Kaplama:

Nikel, Siyah ve Beyaz Krom

Kabzalar:

Polimer (Siyah, baklava desenli)

Nişangah:

Sabit

Tetik Ağırlığı (Kurulu):

2.99 kg

Kapasite:

10+1

Yiv amp; set:

1/10” dönme oranı, 6 yiv amp; 6 set


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here