IWA 2015 / GLOCK

Glock’un yenilikleri yalnızca iki adet yeni tabanca ile sınırlı değil. Çok yakında ABD’de yer alacak olan bir diğer fuarda ilk kez görücüye çıkacak olan yeni bir sub-kompakt model olan G43’ün de haberlerini alarak dünyanın lider polimer gövdeli tabaca üreticilerinden olan Glock’un standına göz atmaya başladık!

Glock 41:

Glock’un 21, 30 ve 36 modellerinden oluşan .45 ACP ailesinin yeni üyesi 41 ile tanışın! Bildiğiniz gibi dünyada atıcılık sporları hiç olmadığı kadar büyük bir ilerleme kaydetmekte. Her gün sayısız yeni sporcuya ve yeni nefes kesen müsabaka dallarına kavuşan atıcılık sporları dünyasında tabancaların kabiliyetleri ile ilgili ihtiyaç aralığı her geçen gün daha ince detaylara kavuşuyor. Bu sebeple sayısız 9mm tabancaya ve hatırı sayılır bir şöhrete sahip olan Glock’un; Dünyanın en meşhur kalibrelerinden biri olan .45 ACP’ye bu detaylı yenilikleri getirmemesi gerçekten şaşılası bir durum olurdu

Yeni Glock 41 22.5cm’lik toplam uzunluğa sahip olup 13.5cm’lik uzun bir namluya sahip. 13 adet .45’lik fişek kapasitesi ile de oldukça kullanışlı olan Glock’un muhtemelen kendi sınıfındaki en hafif tabancalardan biri olduğunu da söylememiz yanlış olmaz!

Glock 42:

Evvelden de dergimizde detaylı incelenmesine yer vermiş olduğumuz yeni Glock 42’nin; Glock’un çıkarttığı ilk “Gizlenebilir taşıma” tabancası olması özelliğinin yanı sıra en kibar tabancalarından biri olduğunu da söyleyebiliriz. Glock için pek alışılmadık bir ürün olan tek sıra şarjörlü .380 ACP (kısa 9mm) bir tabanca olan G42; yapılı ellere sahip olmayan atıcılar için adeta biçilmiş kaftan. Ayrıca belde taşırken son derece az şişkinlik yapması da tek sıra şarjörün avantajları arasında.

Standı süslemekte olan 6 fişek kapasiteli G42’nin en büyük ilgiyi de bayan atıcılar tarafından gördüğünü belirtelim: Nitekim olağanüstü bir ergonomiye ve Glock’a özgü olan ekstrem hafifliğe sahip tabanca Glock kalitesini “En küçük” platformunda bekleyen kullanıcılar için geliştirilmiş.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here