“Grande Turco”

    Silah sanayiimiz büyük bir değişimin eşiğinde duruyor.

    Son yıllarda başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine yaptığı silah ihracatında büyük artış gerçekleştiren Türkiye, özel sektörün dinamik ve yeniliğe açık yapısı nedeniyle silah dünyasında parlayan bir yıldız haline geldi. Gökyüzünde kalıcı bir yıldız olup olmayacağımız ise devletin özel sektörün önünü açıp açmamasına bağlı.

    Yivli silah üretiminin yaratacağı yeni pazarların ekonomiye olağanüstü katkıda bulunacağı konusunda hemfikir olan silah firmaları, yükselen beklentiler nedeniyle bu alana büyük çapta yatırım gerçekleştirdiler. Dünyanın ünlü silah markalarının üretim tezgahlarında bulunan son teknolojiye sahip CNC gibi üretim makineleri, şimdi Türk üreticilerin fabrikalarındaki yerini aldı. Mali olduğu kadar duygusal yatırımı da içeren bu girişimlerin yararlarından en önemlisi, sektörün lider markalarının öncülüğünde üretim kalitesinin çok daha yukarıya çekecek olmasıdır. Sektörde çalışan, üretim yapan eğitimli insan kalitesinin de yukarıya çekilmesiyle Türkiye, sadece yakın coğrafyasında değil, dünyanın her yerinde rekabetçi gücünü gösterip kalıcı bir yıldız olabilir.

    Söz konusu yivli silahların üretimi olunca, bu sayımızda yivli av tüfeklerini masaya yatırdık. İşte bunlardan ilki Merkel firmasının ürettiği “hali hazırdaki güvenlik teknolojilerinin en ideal kombinasyonuna sahip tüfek” olarak nitelendirilen 30-06 Springfield kalibre Merkel Rc.Helix Explorer. Arkasında Abu Dabi veliaht prensinin maddi manevi desteği bulunan bu yivli av tüfeği, arama, iz sürme ve sürek tipi avlar için ideal özelliklere sahip.

    İkinci yivli tüfeğimiz, McMillan tarafından üretilen ultra magnum kalibreli Eol Lrh .300 Remington. Dünyada yeni bir trend haline gelen hafif namlulu Sniper Rifle olarak adlandırılan av tüfekleri arasında sayılan Eol Lrh, limit mesafelerde avlanmak isteyenler için kalibre seçiminden malzemelerine, imalat proseslerinden toleranslarına kadar bir çok açıdan ekstrem bir tüfek.

    Masaya yatırdığımız yivlilerden bir diğeri de atıcılık müsabakalarında kendini defalarca kanıtlamış olan Race Gun görünümlü .223 Remington Kalibre, SPS Invistus IPSC. Kompakt yapısı, kaliteli ve zengin aksesuarlarıyla kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun hale getirilebilen bu silah, özellikle müsabakalara katılmak ya da poligonda keyif katsayısını tavana vurdurmak isteyen atıcılar için ideal.

    Sürek avını seven, uzak mesafelerden etik avcılık yapmak isteyen çok hazırlıklı ve beklentileri yüksek avcılar ile atıcılık sporunda profesyonelleşenlere hitap eden bu silahların benzerlerinin Türkiye’de üretimine tanık olabilecek miyiz? Yakında hep birlikte göreceğiz.

    Tabanca ve tüfek dergisi olarak yola çıktığımız yayın serüvenimizde farklı silah, mühimmat, aksesuar ve av taktiklerine yer verirken atıcılık sporuna sayfalarımızda yer vermeye daha fazla çalışacağız. Yurdumuzdaki ve dünyadaki gelişmeleri sizlere duyuracağız. İşte ilk konuğumuz: dünya çapında üne kavuşan ancak Türkiye’de ikinci lig futbolcusu kadar tanınıp desteklenmeyen, buna karşın Türkiye’ye ilk dünya şampiyonluğunu hediye eden, genç yaşında elde ettiği başarıyla İtalya’da tüm atıcılık camiası tarafından “Grande Turco” diye tanınan Oğuzhan Tüzün ve onun başarı hikayesi.

    Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here