1911 Amerikan Seçimleri!

Başkan Obama ve Piers Morgan’ı da içeren tabanca takımı SHOT SHOW’da sahneye ilk kez çıktı. Dünyanın en büyük sivil silah fuarı Shot’da Lasvegas’ta gösterilen tabanca takımının ismi, sol ve sağ anlamına gelen “The left and The Right”’dı.

Pennyslvania kökenli Cabot Guns 1911’leri bir sanat eserine dönüştürerek Amerikan Silah Kontrol münazaralarını sağ ve sol taraf olarak yüzlerle ikiye ayırıyor.

Cabot Guns bu ender solak ve sağlak iki 1911’i son bir yılda işledi. Silahlar kabzalarındaki resimler haricinde birbirlerinin tam olarak ayna görüntüsü. Ayrıca kabzasında Obama’nın resmi olan silahta diğer tarafta Piers Morgan varken, diğer silahın kabzasındaki ikili George W. Bush ve Ted Nugent Amerikan silahlanma münazarasındaki iki karşıt görüşü son derece sanatsal olarak anlatan bu iki silahın kabzasını elde işleyen kişi ise Darrel Morris.

Cabot Guns’ın Yönetim Kurul Başkanı ve Silah Tasarımcısı Robert Bianchin bu proje üzerine bir süredir taslaklar yapıyor ve deyat için doğal malzemelere gravür yapmak istedi; “Silahlar birbirlerine sırtı dönükken birinse Başkan Obama ve diğerinde Başkan Bush çıkarken silahları 2013’teki büyük münazaraya ithafen birbirlerine döndürdüğümüzde bu defa kabzede karşımıza çıkan isimler Ted Nugent ve solda da Piers Morgan oluyor.” diye konuştu.

Nugent silahları sergide görünce Cabot Guns’ın işçiliğini balistik bir sanat olarak nitelendirdi, Bianchin ise “Cabot Guns Silahlar ve sanat arasındaki ince çizgiyi ayırıyor ve silahları sanatımızın aracı olarak görüyor” diye ekledi.

“Gravür sanatı (kemik ya da fil dişi üzerine) 1700’lere kadar uzanır. Darrel Morris’in Gravür işçiliği mükemmel” diyen Bianchin’e Morris şu sözleri ekledi; “Gravürde motif, doğal materyalin yüzeyine on binlerce minik delik açılması sonra da onların siyah yağlı boya ile doldurulması ile elde edilir. Bu çok uzun ve zahmetli bir iş olmasına rağmen neredeyse canlı gibi görünen çok kaliteli bir eser ile sonlanabilir!”

Dikkat edilmelidir ki Cabot’un sağ ve sol silahları tamamen ayna görüntüsüdür, öyle ki sıfırdan mono blok çelikten üretilmişlerdir, yani sağlak bir silahın solağa dönüştürülmesi söz konusu değil, mermi ejeksiyon sisteminin sola döndürülmesinden tutun, küçük kontroller ve hatta yivlerin ve setlerin dönüş yönüne kadar ters yönde üretilmiştir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here