Güç, her şey demek değildir!

    Almanya’nın Nürnberg kentinde her yıl mart ayında düzenlenen IWA OutdoorClassics avcılık, silah ve outdoor fuarı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk silah üreticileri için yılın en önemli etkinliği konumunda.

    1.200 ‘den fazla katılımcı, 36.000’ den fazla ziyaretçisiyle dünyanın en önemli fuarları arasında sayılan IWA amp; OutdoorClassics’te stand açan Türk katılımcı sayısı, her geçen yıl dikkat çekecek oranda artıyor. Bu yıl 67 katılımcı firmayla fuarda dikkatleri üzerine çekecek olan Türklerin fuara soktukları ürün sayısı ise tabancadan tüfeğe, fişekten yedek parçaya, silah kılıflarından orman ürünlerine kadar geniş bir yelpazede olmak kaydıyla 210’u buluyor.
    Türk silah üreticilerini geçen yıllara oranla farklılaştıran diğer bir özellik ise bu yıl yenilikçi ürünleri ön plana çıkarmaları. Her yıl uluslararası pazar paylarını artırmaları üzerine sektör devleri tarafından ekonomik ürün bandına sıkıştırılmaya çalışılan Türk silah üreticileri, karlılıklarını artırmak, kendisine biçilen dar kalıpların dışına çıkmak için yeni ve yenilikçi ürünlere yönelmeye başladı. İşte IWA amp; OutdoorClassics 2014 fuarı, Türklerin kalitesi kadar yenilikçi yüzünü de göstereceği, sıkıştırıldığı dar bantı zorlayacağı bir fuar olacak. Üstelik Türk üreticileri, Amerikan pazarının aşırı stoklama nedeniyle kısmi daralma eğilimi göstermesinin bir sonucu olarak dünyada bugüne kadar girmediği pazarlara yönelmeye çalışacak, bunun için de yıllardır uyguladığı agresis satış taktiğine dört elle sarılacak.
    Uluslararası pazardaki rekabetin iç pazara yansımasını da Nürnberg’ten rahatlıkla görebileceğiz. Yenilikçi ürünlerin yanı sıra Türk üreticilerin bu güne kadar girmedikleri alanlara da girmekten çekinmediklerine tanık olacağız. Önümüzdeki yıllarda güçlü firmaların da kendilerini tehdit altında hissedeceği, yenilikçi ürünlere yer açmak için daha saldırgan bir pazarlama ve satış stratejisi izleyeceğini söyleyebiliriz.
    Tüketici açısından baktığımızda da geleneksel karar süreçlerinde hızlı değişim gözlüyoruz. Düne kadar silah alımında yakın çevrenin etkisi birincil derecede önemliyken bugün, siyasi arenada da çok net bir biçimde tanık olduğumuz internet tabanlı ileşitim olanaklarının hakimiyeti söz konusu. Dolayısıyla yakın gelecekte “pazara silahı sürerim, bayiler kanalıyla ürünler haydi haydi satılır” mantığı, yerini markalaşma ve uzun soluklu bir pazarlama iletişimine bırakacaktır. Ve bu yola ilk çıkanlar, rakipleri ile aralarını fersah fersah açacaktır. Bugünün güçlü firmaları bu süreci iyi okuyamadıklarında ise çok geç olacaktır.
    Armi e Tiro Türkiye olarak, Las Vegas’taki Shot Show silah fuarında olduğu gibi Nürnberg’te de silah üreticilerimizin yanında olacağız ve gelecek sayımızda kapsamlı bir dosya ile tabanca ve tüfek dünyasındaki yenilikleri sayfalarımıza yansıtacağız.
    Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here