SHOT SHOW 2014

Amerika Birleşik Devletleri’nin eğlence merkezi Las Vegas’da dünyanın en büyük atıcılık ve avcılık fuarı Shot Show, Sands Expo Convention Center’da 36. kez kapılarını ziyaretçilere açtı.

Amerika Ulusal Atıcılık Sporları Vakfı’nın (NSSF) desteğiyle 14-17 Ocak tarihleri arasında Amerika’daki 50 eyaletten ve 100’ü aşkın ülkeden gelen 1600’den fazla katılımcı ile 67.000’e yakın sektör çalışanını bir araya getiren SHOT Show, geçen yıl kırdığı rekoru yerle bir etti. 400 civarında şirketin fuara girmek için sırada beklediği düşünülürse Shot Show’un gelecek yıllarda daha da büyüyeceğini tahmin etmek hiç de zor olmaz.

11 futbol sahası büyüklüğüne eş değer 360.000 metrekare alana kurulan ve sergi katındaki koridorlarının toplam uzunluğu yarı maraton sayılan 12.5 km’yi bulan SHOT Show’da üretici ve distribütörlere ait ateşli silahlardan cephaneye, silah kasalarından dürbün ekipmanlarına, güvenlik ekipmanlarından av aksesuarlarına, koruma aksesuarlarından ahşap standlara, bıçak ve çakılardan GPS sistemleri, tutucu, giyim, deri eşyalar ile oyun ve tuzaklara kadar atıcılık ve av dünyasına ait binlerce yeni ürün ilgililere tanıtıldı.

Media Day’de savaş ortamı!

Armi e Tiro-Türkiye’nin de aralarında bulunduğu dünyanın farklı ülkelerinden akredite olmuş 2500 medya mensubu tarafından izlenen fuar, açılış öncesi gerçekleştirilen “Media Day” etkinliğiyle önceki yıllara oranla daha dinamik bir başlangıç yaptı. Dünyanın silah konusunda uzmanlaşmış saygın medya kuruluşlarının, yeni ürünleri yakından tanıyabilmeleri için özel olarak davet edildiği bu etkinlikte Boulder şehrinde çölüne kurulan dev açık hava poligonunda yüzlerce silah denendi, binlerce mermi yakıldı. Türkiye’den Sarsılmaz, Samsun Yurt Savunma-Canik ve Armsan firmalarına ait silahların da medya mensupları tarafından test edildiği Media Day’de savaş alanlarını andıran yoğunlukta ateşe tanık olundu. Ateşli silahların yanı sıra cephane, bıçak ve okçuluğa ait farklı ürünlerinde test edilip sınandığı bu etkinliğin öğleden sonraki bölümünü medya yerine genel katılıma ayrıldı. Yaklaşık 10 yıldır düzenlenmekte olan Media Day etkinliği gelecek yıl, 19 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.

SHOT Show her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni ürünlerin tanıtımıyla birlikte üreticilerin, toptancıların, perakendecilerin, doğa ve yaban hayatı koruma gruplarının fikir alışverişinde bulunmalarına, birbirleriyle yeni ticari anlaşmalar yapmalarına ve mevcut anlaşmaları yenilemelerine evsahipliği yaptı.

Türk silah sanayiinin önde gelen firmalarından Sarsılmaz, hem kendisi hem de Amerika kıtası için kurduğu Sar Arms ile Shot Show 2014 fuarında yer alırken, Ata Arms, Armsan, Samsun Yurt Savunma, Tristar, Tisaş, Girsan, Hatsan, Escort, Turaç, Doruk ve ilk kez fuarda katılımcı statüsüyle yer alan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu-MKE de kurdukları standlarda müşterileriyle bir araya gelip Amerika pazarı için getirdikleri ürünleri tanıttılar ve yeni iş bağlantılarıyla yurda dönüş yaptılar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here