Yavuz Yollu “Taktikten ziyade av amaçlı tüfeklere doğru yöneliyor piyasa”

Şimdi 2013 yılı Shotshow’u da böyle hareketliydi. Çok büyük bir kalabalık vardı. Sanki geçen sene daha verimli geçiyordu öyle gözlemliyorum.

Bu sene çok kalabalık var ama biraz daha kuru kalabalık gibi öyle söyleyelim. Ama bizim açımızdan iyi geçiyor özellikle yeni modelimiz Venza’ya çok büyük ilgi var. Onu tanıtıyoruz, 2014 yılının ürünü, onun için güzel geçiyor.

Shot Show, Amerika Birleşik Devletleri’ni ilgilendiren bir fuar. Özellikle geçen sene taktik tüfek üzerinde yoğunlaşma ve ilgi vardı. Şimdi piyasa taktik tüfeklere doydu. Taktik tüfekte olan patlamadan dolayı da suni bir artış oldu talepte. Bu sene artık 2014 yılında iş taktikten ziyade av amaçlı tüfeklere doğru yöneliyor piyasa. Bu nedenle imalatçılar da taktikten ziyade daha çok av amaçlı ürünlere ağırlık verecekler.

Almanya’daki IWA fuarına bütün dünyadan katılımcılar geliyor, oysa burası Latin Amerika ülkelerini, orta Amerika ülkelerini kapsıyor. Bu anlamda IWA katılımcı açısından daha çok çeşitlilik gösteriyor, dünyanın hemen hemen her yerinde daha çok alıcı geliyor. O yüzden bizim için daha verimli geçiyor; çok daha farklı ülkelerden çok daha müşterilerle tanışıyoruz.

Venza


Shot Show’da yeni çıkardığımız gazlı VENZA modeli tüfeğimizi öne çıkardık. Ata tarihinde ilk defa bir ürünün satışa başlamadan bütün testlerini bitirdik. Yaklaşık olarak on bin atışlık ömür testi ve bunun %50’si Magnum olan bu atış testini başarı ile bitirdikten sonra bu fuara getirdik.

Tüfeğin özellikleri en belirgin özelliği namluda. Şöyle ki namlu hareketi atış sırasında yani patlama sırasında geriye geldiği için, saçmalar namluyu terk ettiğinde namlunun tekrar öne gitmesiyle merkezden kaçmasına engel oluyor. Bundan dolayı da kullanıcı özellikle seri atışlarda aynı noktaya atabiliyor. Bunun dışında dizaynıysa tamamıyla farklı, kendine özgü. Bu dizaynı ile ilgili yine avcıyı ilgilendiren kısmı ve avantajı gövdenin üst kısmındaki keskin hatlı radüse sahip olmasıdır. Bu da nişan alırken hedefe baktığınızda noktayı çok rahat görmenizi sağlıyor.

Venza, değiştirilebilir emniyete sahip. Kullanıcı dostu. Sağlak veya solak kullanıcı isteğine göre emniyeti değiştirilebilir pim yardımıyla kolaylıkla sağ veya sola alabilir. Otomatik gaz sistemine sahip olan Venza, tek pistonla her tür 24 gramdan 52 gram magnum’a kadar her türlü fişekle çalışır. Normal bir avda 30 gram 40 gram ördek avı veya farklı avlarda kullanan bir insan piston değiştirme gereği duymadığı için 24 gram da atabilecek, magnum da atabilecek. Her türlü av ortamında hangi av çıkarsa ona atış yapabilmesini sağlayacak bu sisteme sahip Venza.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here