Derli toplu bir revolver: Chiappa Rhino Poli-Lite

IWA 2014 / Chiappa’dan yeni: “Poli-Lite” revolver . Son derece hafif olması onu mükemmel bir günlük taşıma tabancası yapıyor. Ayrıca boyutları ve tasarımı sebebiyle gizlemesi oldukça kolay.

İlk olarak tasarımcısı İtalyan mühendis Emilio Ghisoni tarafından el yapımı bir prototip olarak 2000’lerde gösterilmiş, 2006’dan beridir de Chiappa Firearms firması tarafından üretiliyor. Ghisoni’nin ölümünden iki sene sonra Rhino (Gergedan) revolveri küresel piyasada kendi kategorisinin en gelişmiş silahlarından birisi haline geldi.

The Rhino “Poli-Lite” revolver .38 kalibrelik kesin bir durdurucu kuvvet sağlıyor.

Kendine özgü bir tetik sistemi ve gizli horozu olan Chiappa Rhino’nun horozunu dışarıdan kurmak bir ekstra dış manivela sayesinde mümkün. Ayrıca düşme emniyetine de sahip. Namlu ise topun altta kalan mermi yatağı ile aynı doğrultuda bu sayede en güçlü mermilerde bile şahlanma kontrolü sağlanabiliyor. Yapılı görünümüne rağmen oldukça kompakt bir silah, hatta 6 mermi kapasiteli topunun altıgen şeklinde olması da gizlenebilirliğinden ödün vermemek adına bu şekilde tasarlanmış. Ergonomik kabza ise kontrolü daha da rahat sağlamanıza izin verirken yine top gibi kompaktlıktan ödün vermiyor. IWA amp; OutdoorClassics’te örnekleri gösterilen “Poli-Lite” versiyonu ilk olarak ocak ayında ortaya çıkmıştı ve önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

The Rhino “Poli-Lite” revolver aynı zamanda son derece düşük ağırlığıyla günlük taşıma silahı olarak kullanıcısını yormuyor.

Poli-Lite kuvvetli fiber destekli polimerler kullanıyor, bu sayede minimum ağırlık sunarken maksimum dayanıklılık sağlıyor. Fakat yine de .38 kalibrenin .357 magnum ile aynı çapa sahip olması sebebiyle Chiappa ilk üretilen revolverlerin toplarını kasten kısa bırakacak. Son derece dayanıklı olmasına rağmen bu polimer gövdenin de bazı kısıtlamaları var, dolayısıyla .357’lik bir magnum mermisi ile alacağımız tepme kuvveti destekli polimer gövdeye bu boyda bir tabanca için fazla gelebilir ve silahı zedeleyebilir. Bunda elbette kontrollü atışlar ve daha az şahlanma için tepme kuvvetinin namlu tasarımı sebebiyle gövdeye binmesinin de parmağı var.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here