Browning B-725

Yeni 20 numara’lık Browning B-750, üstün ergonomik tasarımı ve dengesi ile B-725 serisinin karakteristik özelliklerini mükemmel olarak yansıtıyor.

Bu yeni poze, geniş oyma namluya sahip olup, Invector DS şoklar içermekte. Bu tarz oyma namlular “Back-bored” olarak bilinir ve özellikleri; Standart çap ölçülerinden daha geniş oyulmuş olmalarıdır. Bu sayede mermiyi iten gazlar sürtünmeye daha çok karşı koymak yerine mermiye daha fazla kuvvet uygularlar. Yivsiz silahlarda bu büyük bir avantajdır. Kaliteli ceviz gövdesinin ve oval kabza kısmının cilalama işleminde ise ağaç yağı kullanılmış.

Bu dipçiğin sonunda yer alan Inflex II geri tepme pedi ise diğer tepme sistemlerine nazaran daha farklı çalışıyor: Normalde geri tepme pedleri çökerek darbeyi yumuşatırken, Inflex II darbeyi yön destekleri ile atıcının yüzünden aşağı doğrultuya yönlendiriyor. Böylece şahlanmayı da azaltarak ikinci atışın nişanının korunmasını sağlıyor.

Yenilikçi tetik mekanizması; daha kısa bir kavrama noktası, daha keskin bir düşme ve daha kısa bir toplam çekme mesafesi sunmakta. İğne kurulumu, geri tepme enerjisi gerektirmiyor. Bu sayede ikinci atışın daha hızlı gerçekleşmesi sağlanabiliyor.

Inflex II tepme pedinin yanı sıra pürüzsüz tasarım ve namlu-dipçik dengesi ile de şahlanmanın azaltılmasına katkıda bulunulmuş. Böylece hareket halindeki hedeflere yapacağınız ikinci atışın isabet oranı arttırılmış.

Back-boring uygulaması sayesinde namlu içi sürtünmenin azaltılmasının ikinci bir avantajı daha var: Saçmaların daha az sıkışma görmesi; dolayısıyla deformasyonun azaltılması ve daha düzenli bir isabet merkezinin ortaya çıkması. Back-boring uygulanmış namlular ayrıca Browning Invector-Plus değişebilir şok sistemleri ile de koordineli olarak çalışmakta.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here