Değişimin Öncüleri!

    Londra’da yapılan DSEI fuarında Beretta firmasının polimer gövdeli saldırı silahının yeni versiyonu olan Arx 160A3’i inceleyince silah sektöründeki taleplere bağlı hızlı değişimi de kolayca gözlemlemek mümkün.

    Daha esnek, daha güvenilir ve ergonomik yapıda silahlar talep eden pazara göre kendini tekrar tekrar konumlayan Beretta, bir önceki serideki silahlar üzerinde yaptığı yerinde değişikliklerle istediği etkiyi yakalamakta hiç zorlanmıyor.
    Yapılan bir dizi iyileştirme ile başta İtalyan ordusu olmak üzere, Arnavutluk, Meksika, Mısır ve Türkmenistan gibi farklı pazarlardan sipariş üzerine sipariş alan Berretta, kullanıcılardan gelen bilgiler, öneriler ve uyarılar ışığında ürününü daha çok optimize ederek global markete uygun hale getirmiş. Kompakt silahlara yönelik talebin giderek yükselmesini de dikkate alan Berretta, susturucudan gaz ayar valfına bomba atarlardan gece görüş sistemleri ve lazer hedef noktalayıcılara kadar birçok talebi yerine getirerek Arx 160A3 ile son derece rekabetçi ve güncellenmiş bir platform oluşturmuş.
    Gelen talepler doğrultusunda mevcut silahları güncellemenin en güzel örneklerinden birisini de CZ gerçekleştirmiş. Modüler ve ergonomik şekilde yeniden tasarlanan, çift taraflı kumandalarla donatılan, sağlamlığının yanı sıra katlanabilen ve gövdeye gömülebilen tipte dipçiği sayesinde aynı zamanda çok kompakt bir silaha dönüşen Scorpion Evo 3 S1, CZ’nin pazardan söke söke pay alan yeni makineli tabancası!
    İtalyan silah sanayinde 7 mm çaplı Penna tabancasıyla tanınan Leonardo Penna da AR 15 modelini yeni baştan yaratarak değişimin artılarını kendi lehine çevirenlerden. Kıyasıya rekabetin yaşandığı bir modelin ardına takılmasına rağmen Penna’nın silah üzerinde yaptığı saşırtıcı yenilikler ve cesaret isteyen değişiklikler sonucu ortaya çıkan silah, bir başarı öyküsü için gereken herşeyi bünyesinde taşıyor. Kullanıcıyı yakalıyor, kendine çekiyor ve ona tam da istediği güç ve yüksek performansı vererek arzulanan sonuca ulaşılıyor.
    Silah sektöründeki yenilikleri ve değişimleri takip eden, hatta geleceği şekillendiren bu yenilikçi markalar pazarda açık ara öne çıkarken takipçiler ise onların gölgesinde kalıyor. İşte, yenilikçi silahlarıyla dikkatleri üzerinde toplamasını çok iyi bilen ve uluslararası pazarda kendine yer edinen Gamo, bu kez gençleri hedefine almış ve onlar için bir seri ince ve çevik yapılı tüfekler üretmiş. Bunlardan biri de Delta Fox GT. Ağırlığı 2 kiloya bile erişmeyen ancak yapımında kullanılan polimer malzemenin
    fazlalığına rağmen çok da sağlam olan bu havalı tüfek, gelişimini daha tamamlayamamış gençlerin bile kolaylıkla kurabileceği ergonomik yapısıyla yeni trendin son temsilcisi olarak anılıyor.
    Dünya eskisine oranla daha hızlı değişiyor, kullanıcıların bitmek bilmez talepleri bu değişimi daha da hızlandırırken “yenilikçilik ve değişim” markaların ana hedefleri haline geliyor. Türkiye’deki yerli silah markalar, bu değişimin öncüsü olabiliyorlar mı, asıl kritik soru bu! Hem onlar için, hem de yerli yabancı tüm rakipleri için.
    Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here