Chiappa X-Caliber

Chiappa’dan yeni çıktı: X-Caliber, değişken kalibre kullanabilme kabiliyetini arttırmış, katlanabilir kullanışlı bir tüfek

italyan Chiappa Firearms şirket grubundan katlanabilir etekten ateşlemeli tüfeği “Little Badger”dan sonra yine inanılmaz derecede ilginç, değişken ve orijinal bir model daha: X Caliber! İlk olarak Ocak ayındaki Shot Show’da tanıtıldı ve ardından Avrupa pazarlarına açılmak için IWA amp; OutdoorClassics fuarında yerini aldı.

Chiappa’nın X-Caliber’i bir kombinasyon tüfeği; tamamen katlanabilir olması, kolay saklanabilmesi ve kolay taşınım için düşünülmüş. Bu özellikler onu sportif atıcılıktan keyfi atışlara ve avlanmaya kadar çok geniş bir kullanım alanında tercih edilebilir kılıyor. Katlanıp az yer tutması nedeniyle X-Cliber’ı av esnasında yivli veya yivsiz tüfeğinizin bir arıza yapması durumlarına önlem olarak yedekte bekletebilirsiniz. Hafif ve kolay taşınabilir olması nedeniyle de doğada yürüyüş yapmak isteyenlerin vahşi hayvanlara karşı aradıkları güvenliği sağlayabilir.

Chiappa Firearms’ın X-Caliber kombinasyon tüfeği çoğunlukla çelikten, alüminyum ve polimer malzemeden üretilmiş ve dipçik kısmındaki polipropilen eklenti, yedek mermi ve küçük bir temizlik seti için yer sağlıyor. Chiappa Firearms’ın X-Caliber kombinasyon tüfeğinin çıkış noktası 2. Dünya Savaşından sonra ABD Hava Kuvvetleri pilotları ve mürettebatına verilen M6 Hayat-ı İdame tüfeği olmuş. Tüfeğin altında bulunan geniş manivela kolu, dolum için namluları açıyor ve aynı anda iki ateşleme pimini kuruyor. Her namlu kendine ait tetik tarafından ayrı olarak ateşlenebiliyor.

Altta kalan namlu yivli olup .22 kalibre etekten ateşlemeli mermi atmakta, üstte kalan kaval namlu ise 76mm/3inch (Magnum) 12 numara mermi atmakta. Ancak işte vurucu nokta burada ortaya çıkıyor; Chiappa’nın X-Caliber kombinasyon tüfeği talaşlı imalatla üretilmiş 8 farklı çelik eklentiyi, zeytin yeşili bir kanvas taşıma çantasıyla bize sunuyor. Baştaki X’in anlamı da bu! Kalibre değiştirme sistemi denilen bu sistem, Tim Ralston tarafından Chiappa lisanlıyla ABD’de geliştirilmiş. Bu eklentiler namlu kuyruğundan sığarak kaval namlunun geniş yelpazedeki mermilerle uyumlu olmasını sağlayarak standart 12’liğin yanına alternatifler sunuyor.

Eklentiler X-Caliber Kombinasyon tüfeğinin üst namlusunu geçici olarak farklı tabanca mermileri atmak için dönüştürebiliyor. Bunlar; 9x19mm Parabellum, .380 ACP, .38 Special, .357 Magnum, .40 Smithamp;Wesson, .45 ACP, .44 Magnum ve .45 Uzun Colt; namlu aynı zamanda 20 numara ve .410’luk mermiler için de değiştirilebiliyor.

Bu geliştirilmiş değişkenlik seviyesi tüfeğin kullanıcılarının o an için ellerinde kolayda bulunan herhangi bir mühimmat ile eğitim veya av yapmalarını mümkün kılıyor; Chiappa’nın X-Caliber kombinasyon tüfeği ve dönüştürme eklentileri atıcılara çok daha azı ile X katı fazla eğlence sunuyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here