Canik P-120 İçin Övgü Dolu Sözler

0
10675

Samsun Yurt Savunma Sanayii’nin TriStar aracılığıyla ABD pazarına sürdüğü 9mm’lik yeni, çelik gövdeli tam boy görev tabancası Canik P-120, dış basında övgüler topluyor.

İlk bakışta size tanıdık gelecek olan bu tabanca sizde bir deja vu’ya neden olabilir! Tahminleriniz doğru! Bu tabanca çeyrek asır kadar önce piyasaya tanıtılan CZ-75’in sevilerek üretilen sayısız taklidinden biri. Yabancı CZ taklitlerinin ABD’ye ithalinde en fazla çeşide sahip olan TriStar’ın ithal etmekte olduğu P-120, Canik 55 tarafından Türkiye’de üretilen bir tabanca. NATO sertifikalı hafif silah üreticisi firma ise şimdiden Avrupa ordu ve güvenlik güçleri için büyük bir mühimmat tedarikçisi haline gelmiş bile.
Silahın en büyük özelliği ise rakiplerinden fiyat olarak oldukça düşük olup teknik nitelikler bakımından hiç de düşük olmaması. Kesenizi zorlamayacak bu tabanca ayrıca pahalı bir silah aldığınız zaman yanında sunulacak nice eklentileri de beraberinde getirmeyi unutmuyor. Boş ağırlığı 930 gr kadar gelen silahın hafifliği ise en çarpıcı özelliklerinden. Böylece görev silahı boyutlarına rağmen gizlenebilir taşıma için de uygun bir seçenek haline gelmiş.
Hafifliğinin yanında 4.7 inçlik namlusu ile birlikte atış yapması gerçekten keyifli bir tabanca. Kütlesi şahlanmayı dengelemek açısından ideal bir değerde olup küçük atış gruplamalarına imkan vermektedir. 6 yiv ve setten oluşan namlusu ise hem kurşun hem de metal gömlekli çekirdeklere uyumlu. Silahın çift hareketli olması sıkı bir kavrama ve horoz hakimiyeti gerektirir. Derin desenlere sahip polimer kabza ile bu sorunu çözmüş olan P-120’nin tetik ağırlığı ise kuruluyken 2.25 kg olup kurulu değilken iki katı kadar.
P-120, buna ek olarak 19’luk şarjör(ABD’de) ve krom, siyah ya da cerakote kaplama gibi seçeneklerde sunmakta. Nişangahları ise üç noktalı olup gezi ayarlanabilmektedir. Bir çok atıcının kalbini fethetmesi muhtemel olan silahın tek sorunu ise çift yönlü kullanıma uygun üretilmemiş olması gibi görünüyor. Yine de Canik 55, uğruna harcanacak 489$’ı kuruşu kuruşuna hak eden bir silah geliştirmeyi başarmış.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here