Heckler Koch’tan Gizli İğne Ateşlemeli VP9

Heckler Kock’un 35 yıl aradan sonra yeni çıkarttığı ilk gizli iğneli tabanca: VP9 görücüye çıktı.

Söz konusu gizli ateşleme sistemleriyse eğer, Heckler amp; Koch bu konuya hep mesafesini korumayı tercih etti. Alman silah üreticisi; bu tabancaların yaygın olduğu 1980 senelerinde piyasanın kendinden söz ettiren isimlerinden biri olmuş olmasına rağmen VP70 ve P7’nin üretimlerinden beridir sessiz. Bu sessizliğini ise VP9’u piyasaya tanıtarak bozan Heckler amp; Koch, tekrar gizli ateşlemeli silahların piyasasına girmeye hazırlanıyor!

Silahın can alıcı özelliği ise Heckler amp; Koch’un tam 4 senesini araştırmasına ve geliştirilmesine harcadığı ve silahlarının meşhur olmalarına neden olan bazı detayları da tasarımına katmış olduğu yeni ateşleme sistemi. Bu detaylardan bazıları çift yönlü kullanım, şarjör ejeksiyon sistemi her ele uyum sağlayabilen değiştirilebilir kabzalar ve tabi ki Piccatiny aksesuar kızağı gibi detayları içeriyor. VP9; daha bile ince ve ergonomik bir tasarıma sahipken, P30’daki ile aynı 10 ve 15 kapasiteli şarjörleri kabul ediyor. Boş ağırlığı 750 gram kadar olan silahın boyutları ise şu şekilde: 7.34 inç uzunluk, 5.41 inç yükseklik

VP9 tam 4.09 inçlik bir soğuk dövme namlu barındırıyor. Bu namlu 1/9 oranında dönen 6 yive ve sete sahip. Karbon Nitrit kaplama çelik kızağına ise agresif görünümlü ve kavrama tırtıklar oyulmuş. Tetik ağırlığı ise 2450 gram kadar. Tetik; hemen hemen her gizli ateşlemeli silahta olduğu gibi çekme mesafesini kısaltan bir tasarıma sahip. VP9, ayrıca tetik emniyetine de sahip. Silahın ana emniyet fonksiyonu ise iğne blokaj ve düşürme emniyeti içeriyor. Silahın kurulu olup olmadığını görme imkanı sağlayan bir indikatörü de barındıran silah, kulağa oldukça güvenli geliyor! Ayrıca kovan çıkarıcısı da mermi yatağının dolu olup olmadığını belirtme fonksiyonuna sahip.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here