Remington’tan: CSR-Concealable Sniper Rifle

Remington yeni CSR ile büyük 7.62’yi özel kuvvetler için bir çantaya sığdırıyor!

Yepyeni Remington savaşçısı “CSR-Concealable Sniper Rifle” yani “Gizlenebilir Keskin Nişancı Tüfeği” Remington’ın soyağacı uzun ve nam yapmış nişancı tüfeklerinin yeni ferdi olarak savaş alanlarına iniyor.

Tüfeğin 14 inçlik (35.56cm) namlusu ve yaklaşık 4200 gramlık boş ağırlığı var. Tüfeğin en mükemmel özelliği ise tüfeğin sabit 5 ayrı parçaya bölünebilmesi ve çok kolaylıkla bir sırt çantası ya da evrak çantasına saklanabilmesi! Bu işlem o kadar kolay ki tüfeği tekrar monte etmeniz 1 dakikadan daha kısa sürüyor ve esas güzellik şimdi geliyor; montajdan sonra tekrar sıfırlama kaygınız olmuyor! Yani nişancı bu tüfeği kolayca parçalayıp saklayabilir ve CSR’ını tekrar kullanıma hazırladığında 7.62 NATO’nun gücünü istediği gibi gösterebilir.

Remington Savunma CSR’ı kendi özel hafif “RACS” şase platformunun üzerine inşa etmiş. İstenen yanak ve çene ölçülerine göre kolayca ayarlanabilir ve sağa katlanabilir dipçiği bütünü tamamlıyor. Üst el kundağı tamamen modüler ve kullanıcının kendi arzusuna göre aksesuarlarını ekleyip çıkarabilmesine rahatlık sağlıyor. CSR’ın mekanizması MSR’a benzerlik gösteriyor. Benzer bolt çalışması ve kısaltılmış 60 derecelik kovan atımı, iki aşamalı emniyet ve alttan dolumlu şarjörü gibi.

Tüfeğin 20 inçlik (50.8 cm) bir varyasyonu ve değişik beslemeler üzerinde hala çalışıyor. Optik olarak da CSR kendi üzerinde Leupold 3-18x44mm Mark 6 keskin nişancı dürbünü ile geliyor. İsabet ve dayanıklılığı için örnek vermek gerekirse. 2014 Mammoth Sniper Challenge yarışmasında 3 günlük zorlu bir süreç sonunda kazanan tarafta olan Çavuş Daniel Horner ve Çavuş Tyler Payne; CSR Remington’ı kullanarak zorlu ve destek alınmayan bu süreçte hem büyük ödülleri kapmış hem de en yakın takımı 40 puan farkla geçmişler diyebiliriz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here