Tanfoglio’dan FORCE: Güç ile Estetiğin İtalyancası!

Ailenin kök modeli olan FORCE, zaten tek başına bir çok silahseveri cezp edecek özelliklere ve görünüme sahip bir silah.

Çift hareket, polimer gövde, estetik görünüm ve ergonomi. Bu italyan’da ne ararsanız var! Aslen özel kuvvetler ve profesyonel atıcılar için tasarlanan FORCE’un estetik duruşu, onun sivil piyasada da büyük yankı uyandırmasını sağlıyor. Dolayısıyla bu durumdan hoşnut olan Tanfoglio da FORCE modelini bir seriye dönüştürmeye karar veriyor ve ortaya FORCE serisi çıkıyor: FORCE 22 POCKET, FORCE COMPACT, FORCE CARRY, FORCE, FORCE PRO ve FORCE POLICE. Bu serinin tüm üyeleri, estetik ve performans özelliklerini bakımından denk kaliteye sahip olmalarına rağmen; isimlerinden de anlaşılacağı üzere farklı meslek gruplarına ya da farklı amaçlara sahip atıcılara aynı kaliteyi sunmak için çeşitli farklılıklar edindiler. Örneğin FORCE PRO modeli, İtalyan güvenlik güçleri ile Tanfoglio’nun ortak girişimi sonucunda üretilen bir model. POLICE modeli ise PRO gibi entegre Picatinny kızağı ve daha hızlı nişan almayı sağlayan alçak nişangahlar içermekte olup PRO’nun adeta bir “Kardeş” modeli. Lakin bu model spesifik olarak emniyet birimleri için tasarlanmış.

FORCE POLICE: taktiksel özelliklerinin yanı sıra güvenli horoz düşürme manivelası ve iki farklı kalibre seçeneği ile karşımıza çıkıyor: 9x19mm ve .40 Samp;W.

FORCE PRO modeli de tıpkı ağabeyi POLICE gibi karşımıza 9×19 ve .40 Samp;W olarak çıkıyor. Ağabeyinin kendisinden tek farkı; emniyet güçlerinin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda eklenen bazı küçük detaylardan ibaret.

FORCE COMPACT: ilk bakışta CARRY ile benzeşse de kabza gibi başlıca yerlerdeki ufalmalar göze sonradan çarpıyor.

Serinin diğer üyelerinden COMPACT ise gizlenebilir taşımayı FORCE platformuna uyarlayan küçük canavar. Eğer daha da küçüğünü isterseniz ya da .22 kalibre hayranlığınız varsa o halde size de bir FORCE var: 22 POCKET! Lakin bu kadar teferruattan uzak kalmak ve sadece günlük taşımanıza uygun olan, ne çok küçük ne de çok büyük bir model arıyorsanız eğer o halde FORCE CARRY sizi hem estetik hem de performans yönünden tatmin edecektir!

FORCE CARRY ise ailenin günlük taşıma için tasarlanmış olanı: Gömleklerinizin dostu ve rahatsızlığınızın düşmanı.

Silahların kısa-tepme mekanizması bir Browning 14’lü gibi çalışıyor. Bunun yanında kızak mekanizmasında ise SIG P210’da rastladığımız çok da alışıldık olmayan iç kayma sistemi kullanılmış. Silah kızaklara gövdenin dışından değil, içerisinden kenetlenmekte. Tabancalar; CZ 75’i andırsa da en önemli farkları ergonomi ve kalibre seçeneklerinde yatıyor. FORCE modelleri CZ’nin aksine tek silahta kalibre değişimine imkan sunuyor ve 9x19mm, .40 Samp;W, and .22 LR gibi çapların yanı sıra .38 Super ve 9x21mm’lik Uzun 9 kalibrelerini de destekliyor. Ayrıca .45 kalibrelik modellerinde, kabzayı Colt M1911’in ki ile aynı genişliğe getiren kabzalara piyasada rastlamak mümkün

Serinin kelebek gibi uçan fakat arı gibi sokan üyesi .22’lik POCKET 22 ise adeta varlığını unutturacak boyutlara sahip.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here