Mossberg 500 HS410

Mossberg’inyeni .410 kalibre pompalı tüfeği, geceleri rahat uyumanızı sağlamak için geliyor.

Evinin güvenliğini sağlayabilecek ve bunu daha da kolay bir hale getirecek tüfeği arayanlar için tasarımında değişikliğe giden Mossberg firması, Mossberg 500 12 çap modelini biraz modifiye etmiş.

Mossberg 500 HS 410, .410 kalibre kullanan ve düşük geri tepmeye sahip bir pompalı tüfek. Mossberg özellikle A.B.D de artan haneye tecavüz ve silahlı şiddetten sonra, evinde yalnız kalan ve ağır tüfekleri kullanacak kadar güçlü olmayan bireylerin kendini savunma ihtiyacını düşünmüş. 12 çap bir pompalı tüfek gerek ağırlığı gerekse patlamanın geri tepmesiyle herkese uygun olmayabilir. Ancak .410 kalibrenin hafifliği ve Mossberg’in mekanik tasarımı sayesinde HS410 ailenin cılız bireyleri tarafından dahi kolaylıkla kullanılabilir. Tabii ki böyle güçlü bir tüfek için güvenlik önemli olduğundan, tüfeğin emniyeti hemen başparmağınızın altında. Pompalı tüfeklerin evleri korumadakiesas avantajı, kısa mesafeli alanlarda pek de iyi nişancı olmanıza gerek kalmaması. Açıkçası 9 numara bir saçmayla 2-3 metreden darbe aldıktan sonra ayağa kalkabilecek pek kişi olduğunu sanmıyorum. Böyle bir tüfekle atışınızda en azından üç dört tanesi hedefini bulacaktır.

Tasarımı yaparken Mossberg’in birini önceliği kullanımı kolaylaştırmak için ağırlığı azaltmak olmuş. Ardından kullanılan mühimmatı değiştirerek (Mossberg 500’ün 12 çapından .410 kalibreye) geri tepmeyi azaltıp, kullanıcının yaratacağı etkiyi arttırmışlar. Tüfek düşük ağırlıklı alaşımdan çerçeve üstüne inşa edilmiş. 18.5’’ (47 cm) namlusu, altında bulunan tüp şarjörü ve boş kovanları yandan fırlatması ile geleneksel bir çizgiye sahip.

Ergonomik ön kulpu, yüksek manevra kabiliyeti, hafifliği ile test sahasında da kolaylıkla kendini kanıtlayan HS410 omzunuzu ve kolunuzu yormayan bir tüfek. A.B.D piyasasını birinci planda tutsa da, dünya çapında insanların evlerini koruma ihtiyacına karşılık verebilecek bir tüfek olduğu aşikar. Ülkemizde de kanunlar doğrultusunda bu tüfeğe sahip olmak isteyenler eminim ki olacaktır. Türkiye’de kırsal bölgede daha çok tercih edilebilir, ancak kırsalda ya da şehirde Mossberg 500 HS410 gücü ve rahatlığıyla kullanıma hazır duruyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here