2014’ün 3 Heyecan Uyandırıcı Rimfire(Kenardan Ateşlemeli) Tüfeği

Diyelim ki eski tip tek kırmaların düşkünü olan klasik tip bir avcı ya da atıcısınız. Kullanışı zevkli ve sorunsuz olacak küçük çaplı bir tüfek edinmek istiyorsunuz. Üstelik bu silahın antika olmaması gerek; böylece onu korkmadan sahaya götürebildiğiniz gibi tamir ve mermi sorunu ile karşılaşmayacaksınız. Sizce bütün bu ihtiyaçlarınıza aynı anda cevap veren bir yivli tüfek bulabilir misiniz?

1-) Winchester 1885 Hunter

Winchester Model 1885 Hunter Rimfire Single Shot’ı tanıtarak hem bu ihtiyaçlara aynı anda cevap arayanları tatmin etti, hem de uçsuz bucaksız tarihi tüfek serilerine bir yenisini daha ekledi. Kalibre seçenekleri ise oldukça fazla: .22LR, .22 Win Mag, .17 HMR ve yeni, yüksek hızlı .17 Win Super Mag. Namlu boyu 24 inç. olan tüfekte geleneksel görünümün yakalanması için ceviz ağacından imal edilen dipçiğe ve kundağa ağaç yağı uygulanmış ve metal parçalar mavi meneviş ile boyanmış.

2-) CZ 455 Varmint Precision Trainer

Ciddi bir nişancının yetişmesi yetenekten ziyade antrenmanla olur. CZ 455 Varmint Precision Trainer, Gerçek bir taktiksel yivli tüfeğin özelliklerini tamamen aynı bir biçimde .22 LR platformuna taşımış. Bu şekilde daha ucuz bir mühimmata dayanan bir eğitim tüfeği meydana gelmiş. Bu sayede atıcılara daha ucuz ve dolayısıyla daha çok antrenman imkanı sunulduğu gibi, onlara kontrolü daha rahat olan .22 LR kalibresi sayesinde büyük çaplı tüfeklere daha bilinçli hazırlanmaları amaçlanmış. Yalnızca 3.5 kilo gelen tüfeğin polimer gövdesi ve muhteşem bir isabet sağlayan 0.866 inçlik ağır bir namlusu var. Mermi kapasitesi ise büyük çaplı tüfekler ile tutarlı olması adına 5 fişek ile sınırlı bırakılmış.

3-) Savage Mark II 64 FV-SR

Son derece hafif (2.5 kilo) ve 10 fişek kapasitesine sahip olan bu yarı-otomatik tüfek muhtemelen atması en keyifli .22’liklerden biri. 16.5 inçlik bir namluya ve 36 inçlik toplam boya sahip tüfeğin gövdesi tamamen sentetik. Ayrıca çeşitli optiklerle zaten keyifli olan atışını iyice zevkli hale getirmeniz için ihtiyacınız olan aksesuar kızağı ile geliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here