Değişmeyen Tek Kural Değişim!

    Armi e Tiro-Türkiye, daha çıkalı ikinci yılı bile olmadan pazardaki bilgi akış boşluğunu doldurmak üzere önemli mesafeler katetti.

    Bugün silah dünyasında yer alan profesyonel yöneticilerden çalışanlara, atıcılardan üreticilere kadar hemen herkesin kabul ettiği bir gerçek var: Armi e Tiro-Türkiye, silah dünyasındaki gelişmeleri ve yenilikleri Türkiye’ye yansıtan, Türk silah sektörüne ise ayna tutan çok önemli bir işleve sahip. Bu sorumluluğun bilinciyle işlediği her konuda etik kuralları, tarafsızlığı, objektif kriterleri ödün vermeden koruyan Armi e Tiro -Türkiye, referans dergisi olma yolunda ilerlerken bu sayısında da her sayısında olduğu gibi yine zengin bir içerik ile karşınızda.

    Silah dünyası hızla değişirken ilgiler ve talepler de o oranda değişime uğruyor. İşte tarihin ilk yıllarından bugüne gelinceye kadar ihtiyaca göre silah üreten silah sektörü, sivil savunmanın artan önemi, terörist faaliyetlerin artışı ve toplumsal olayların can kaybına yol açmadan kontrol altına alınmak istenmesi gibi nedenlerle “Non-Lethal” yani ölümcül olmayan silahlar kategorisi yarattı. Artık dünyanın birçok ülkesinde göz yaşartıcı bombalardan ağ atan tüfeklere, elektroşok cihazlarından sabitleyici köpüklere, acizleştirici ledlerden konuşma kesici aletlere kadar birbirinden çok farklı yol ve yöntemlerle ihtiyacı karşılayan ölümcül olmayan silahlar üretiliyor.

    Silah dünyasındaki bu hızlı değişime tarihsel bir bakış açısıyla üstelik tek bir silah üzerinden tanıklık etmek isterseniz bunu başarıyla gerçekleştirmenizi sağlayacak bir silahımız var bu sayıda: Beretta 90; küçük ama etki alanı büyük bir silah.

    Silah baronlarına kafa tutan bir silahla tanışmaya ne dersiniz? İşte, Arsenal Firearms “Strike One”… Polimer gövdeli yarı otomatik tabancalar dünyasının öncüleri Glock, Smithamp;Wesson, Steyr, Beretta, Heckleramp;Koch’a meydan okumak için üretildi. Arkasında Rus sermayesi olan bu tabanca, çift taraflı şarjör düşürme düğmesi, özel tetik emniyeti ve özellikle de bir mühendislik harikası olan kilit sistemiyle üstün kontrol, hızlı atış ve yüksek isabet sunarak sonuç odaklı farklılık yaratırken, başta baronlar olmak üzere tüm rakiplerinin dikkatini çekmeyi başarıyor.

    Polimer gövdeli yarı otomatik tabancaların lideri Glock’un 9×21 milimetrenin kompakt versiyonu olan 19 modelinin dördüncü jenerasyon da masaya yatırdığımız silahlar arasında. Kompaktlığı, performansı, ateş kapasitesi ve kontrol özelliklerini mükemmel biçimde harmanlayan Gen4’ü en ince ayrıntısına kadar sizin için inceledik. Silahlar değişirken yıllara meydan okuyan eski moda silahlar yok mu? Elbette fazlasıyla var. İşte bunlardan biri CZ 92! Cep tipi olarak tanımlanan bu tarz tabancalara zaman zaman ilgi azalsa da, insanın üzerinde veya cebinde çok kolay ve gizli şekilde taşıyabildiği, ayrıca ateş ederken çok iyi kontrol edilebilen bu tip kompakt tabancaların hala bir hayli meraklısı var. İşte, ilk örneği 1936 yılında üretilen CZ 45 modelinin türevleri olan CZ 45 ya da VZOR 45 gibi versiyonlardan esinlenen CZ 92, sizi yakın tarihte küçük bir yolculuğa çıkarırken aynı anda silah dünyasındaki değişimin de izlerini takip etmenizi sağlayacak.

    Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here