Sauer’den Eski Tüfek, Yeni Tarz: Sauer 101 Forest!

Kullanışlı, isabetli, güçlü ve güvenilir! Çok amaçlı av türleri için Sauer’in günümüz yivli tüfek piyasasındaki kozu ve 101 ailesinin yeni üyesi: 101 Forest.

Günümüzde yivli tüfek piyasası, tek alanlara yoğunlaşan modellerden ziyade çoklu amaçlara yönelik tek bir tüfek geliştirmenin yarışında olan firmalar ile şekillenmekte. Çünkü Yivli tüfek son derece hassas bir mesele, Tabancada dahi en ufak ayar sapmasının ne kadar büyük farklılıklara mal olabileceğini biliyoruz. Peki en aşağı 200 metrelik avlar için kullanılan yivli tüfeklerin omzunda sizce de çok büyük ve hassas bir yük yok mu?

Avcılar mümkün olduğunca az harcayarak mümkün olduğunca çok ihtiyaçlarını giderebilecekleri silahların arayışları içerisindeler, Bu mesele özellikle tek tüfek getirmek için bile sayısız zorluk, izin ve prosedüre katlanılması gereken ülkemizdeki avcılarımızın en büyük meselelerinden. Çok mu olur şöyle güzel ve güvenilir tek bir tüfek getirsek ve o tüfek de sürek yahut bekleme olsun her türlü ava ortalamanın üzerinde bir cevap veriyor olsa?

Sauer bu meseleye öncelikle tüfeği “kompakt” yaparak cevap vermiş. Bu da tüfeğin gereksiz ağırlığı ve uzunluğunu atarak uzun mesafeli yahut araçlı sürek avlanmalarında tüfeği baştan listenin en üstlerine taşıyor! Peki ya “güç” meselesi? 5 mermilik şarjörden beslenen Sauer 101 Forest tüfeği, 7.62x51mm/.308 Winchester, .30-06 Springfield, 8x57mm JS ve 9,3x62mm kalibrelerine uyum sağlıyor. Böylece sahibinin aradığı spesifik özellikleri denk getirme olasılığı da iyice yükselmiş oluyor. Ayrıca sürgü kilit tırnakları namlu uzantısına tamamen kenetlenen 101 Forest’in namlusu da son derece hassas bir yiv-set işçili ile işlenmiş. Ayrıca bu özellikler, patentli kilitlenme yatağı ile de birleşince ortaya son derece isabetli, güçlü ve dengeli bir yivli tüfek çıkmış oluyor. Sabit nişan organlarına sahip olan 101 Forest’e elbette ki optik organlar da takılabilmekte olup aksesuarların sürgü ile çakışması gibi bir problem ile karşılaşılmıyor. Tetik düşürme ağırlığı ise tam 950 gram. Sürgüsü ise başparmak ile kolayca müdahale edebileceğiniz, ergonomik bir emniyet mandalına sahip olup en güçlü fişekleri bile zerre yerinden oynamadan rahatlıkla kaldırabilecek dayanıklılığa sahip.

Ayrıca avcıların bu tip tüfeklerden estetik bütünlük kadar beklediği bir diğer özellik ise, “kullanabilmeye kıyma” özelliğidir! Bu özellik; son derece pahalıya patlayan bir tüfek ile ava gittiğiniz zaman en ufak çakıl taşının bile tüfeğinize zarar verebileceği korkusuyla avın keyfini tam olarak çıkaramama durumunu yaşamamanızı sağlıyor! Yani “Şöyle alayım da dağa taşa düşse de üzülmeyeyim!” diyorsanız eğer üstün alman kalitesine vereceğiniz 1700 dolar, süslü ve şık tüfeklerinizin başına bir şey gelmesi fikrine kıyasla son derece makul kalıyor. Hatta yağlı ceviz dipçik yerine tamamen kaliteli polimer gövdeye sahip olan Forest 101 XT’ye de sahip olabilirsiniz!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here