Ruger Gunsite Scout Artık 5.56x45mm/.223 Remington Kalibre!

Ruger, popüler tüfek piyasasında şöhretini elde etmiş olan Gunsite Scout sürgülü modelini artık .223 Rem. Kalibresinde de üretmekte!

Tıpkı 7,62’lik versiyonu gibi 5,56x45mm’lik versiyonu da füme lamine gövdeye sahip olup paslanmaz yahut meneviş çelik namlu seçeneklerini yeni sahiplerine sunuyor.

Silahın tasarımı ise 80’lerde Albay Jeff Cooper’ın modern “Nişancı Tüfeği” tanımlarını karşılamak üzere M-77 sürgülü tüfek tasarımından ilham alınarak yapılmıştır. Modern tabanca atış tekniğinin babası olarak tanımlanan Albay Jeff Cooper’a göre tüfek dediğin; hafif ve çok amaçlı olacak! Albay Cooper’ın kendi kurduğu Gunsite Academy ile ortak girişimin sonucu olarak üretilen silahta 16,5” ve 18” ’lik namlu seçenekleri de mevcut olup her iki elle kullanılacak versiyonları üretilmişti. Şarjörleri ise metal yahut polimer versiyonlara sahip olup 5 ya da 10 mermilik kapasiteye sahipler.

Üstelik Gunsite Scout 5,56 solaklar için de üretilecek.

Rugerin silahın çok yönlülüğünü gayet güzel anlatan sloganı ise “Yalnızca tek bir silaha sahip olabilseydiniz eğer seçeceğiniz tek silah”. Başarısı ise 2011’de aldığı “yılın tüfeği” ödülü. Şimdi ise bu eşsiz tüfek küçük kalibre severler için 8 Eylül 2014’ten itibaren .223 Rem olarak piyasaya sürüldü! 1:8”’lik burgu oranına sahip 6’şar yiv ve set barındıran tüfekte Mauser tipi sürgü kullanılmış. Kuş kafesi tipindeki kompansatörü ise namlu sonundaki dişlere geçmiş olup dilendiği takdirde diğer tip kompansatörler yahut namlu aksesuarları ile değiştirilebilmekte. Toplam ağırlık ise yalnızca 3,22 kg.

Kısacası Ruger zaten başarılı olan bir modelini bir diğer sevilen kalibre için orantılı bir şekilde küçültmekten başka pek bir yenilik yapmadı

Fiyatı ise 1040$ dolar olan silahın uluslar arası satışlarının ise 2015’in ilk çeyreğinde başlaması planlanıyor. Silahın gerçekten büyük diyebileceğimiz tek sorunu ise AR-15 / M16 tipi STANAG 4179 şarjörlerine uyum sağlayamaması ki bu şarjörler başta ABD olmak üzere dünya üzerinde en yaygın 5.56x45mm şarjörleri olarak bilinmekte.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here