Her Yerde Para Konuşur!

    Tüm ekonomilerde olduğu gibi silah dünyasında da fiyat ana belirleyicilerin başında geliyor. Düşük bütçeli silahlar, ister tabanca, ister karabina veya yivsiz tüfek olsun, dünyanın her yerinde giderek daha fazla tutulmaya başladı.

    Hatta buna kendi markalarına düşkün İtalyan ve Amerikalıları da saymak mümkün. Ekonomik konjonktür, düşük fiyat ama yüksek kalite ve bildik markalara olan ilgi üçgeninde oluşan talebe cevap vermek üzere Türkiye’de dahil dünyanın birçok yerinde ünlü silah platformlarını baz alan ancak çok daha uygun fiyatlarla satılan kopyalar üretiliyor. Kopya ürünlerin bu kadar yaygınlaşmasına elbette içinden bir türlü çıkamadığımız global ekonomik dalgalanma yol açıyor ama, Gianmarco Betti’nin belirttiği gibi tek gerekçe de bu sayılamaz. Çoğu kez gerek sportif atıcılık olsun, gerekse av olsun silaha merak saran atıcılar, ilk deneyimlerini kendilerine ait bir silahla ve aşırı paralar harcamadan yaşamak istiyorlar. Bu tutkularının bir saman alevi gibi parlayıp sönecek mi, yoksa bir aşka mı dönüşecek olduğundan emin olamıyorlar. Aşka dönüşmesi halinde bu meraklarına daha fazla uzmanlık ve profesyonellik kazandıracaklarını biliyorlar. İşte tüm markaların odaklandığı kilit nokta, tam da burası. Bu yaklaşımın en güzel örneklerinden birisi Ata Arms’a ait. Bir yandan kendi özgün tüfeklerini üreten Ata Arms, ünlü Beretta 682 modelinden esinlenerek söz konusu kitleye, çok daha uygun fiyat aralığında üstelik beklentilerin ötesinde bir kaliteye sahip bir silah sunuyor ve bu sayımızın ana konularından birini oluşturuyor: 12 kalipre SP Trap.

    Her sayıda olduğu gibi geniş bir yelpazeye sahip olan dergimizin bu sayısında da yine ilgi çekici silahlar sizi bekliyor. İşte test ettiğimiz bir başka trap tüfeği daha: Browning 12 Kalibre Browning Ultra XT. Browning’in elinde çıkma ve orta segment fiyat aralığında olan bu yivsiz klasik, sağlam çelik kubuza sahip olmanın ötesinde kendi klasmanında ilk kez uygulanan yüksek namlu şeridiyle özellikle atış sporlarına gönülverenleri cezbetmeye aday. Sürgülü karabinalar konusunda oldukça iyi tanınan CZ’den bu kez isabetli ama seri atış yapmak isteyenler için eski 511 modelinin yerini alan polimer kubuzlu,.22LR kalibreli, yivsiz yarı otomatik silahı CZ 512. Metalik nişan dü zenekleriyle zaten isabet oranı yü ksek olan bu silahın, dü rbü nle çok daha isabetli sonuçlara yol açacağı kesin.

    Franchi’den yayı önde atalet sistemine sahip 12 kaliprelik yarı otomatik tüfeği Affinity. Estetik açıdan sınırları zorlayan, ergonomik özellikleri nedeniyle de kendine has bir stile sahip bu tüfek, hızlı atış özelliğinin yanı sıra kolay kullanım isteyen genç avcılar için düşünülmüş.

    Kişisel kullanım ve gizli taşımak amacına hizmet eden mikro kompakt tabanca segmenti kriz dinlemeden büyümeye devam ediyor. Bu alanda oldukça mesafe alan Amerikalı Kel Tec, yüksek isabet oranı, kusursuz çalışması, önemsenir derecedeki hafifliği, maksimum gizlenebilirlik ve harika fiyatlamasıyla dikkatleri çeken 9×21 çapında yarı otomatik bir tabanca sunuyor piyasaya: PF-9.

    İsviçreli Sphinx’den dinamik atıcılık “standard” müsabaka kategorisi birinciliğe oynamak için optimize edilmiş modüler bir tabanca: Sphinx 3000 Competition Standart Hi-Cap. Gelecekten çizgiler taşıyan kabza yüzeyi, alüminyum slim kabza yanakları ve eteği, uzun gövde, tek hareketli tetik sistemi, ayarlanabilir tetik ve çekme mesafesi… tüm bu özellikleriyle fiyatı el yaksa da güvenilirliği ve isabet hassasiyeti onu katlanır kılıyor.

    Her ay olduğu gibi yine özgün test ve karşılaştırmaları, dünyadan seçkin silah tanıtımları ve sektöre know-how taşıyan konularıyla Armi e Tiro-Türkiye, yolunda ilerlemeye devam ediyor.

    Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here