SHOT SHOW 2015 / Smith Wesson

Tam boyutlu 9 mm ve ya .40 kalibrelik SW MP’lerin 15% küçültülmüş versiyonu olan yeni MP22 Compact, .22LR’ye göre kalibrelendirilmiş!

Picatinny kızağına da sahip olan Mamp;P22’nin namlusu çeşitli kompansatör aksesuarlarına uyumlu olmak için dişli olarak tasarlanmış. Silahın namlusu karbonlu çelikten iken kızak alüminyum alaşım olup gövde polimerden. Silahın .22 kalibre olmasının tüm avantajlarından yararlanmış diyebiliriz yani Smith Wesson için! Bununla beraber toplamda 6.65 inçlik bir uzunluğa sahip olan Mamp;P22, 3.65 inçlik bir namlu uzunluğuna ve hem yanal hem de dikey doğrultularda ayarlanabilen 3 noktalı nişangah sistemine sahip. 10 fişeklik şarjöre sahip Mamp;P22 tam da bir atıcılık tabancası!

Zaten kalan modellerinin de bu seneki serileri daha çok atıcılığa uygun olarak tasarlanmış: 9mm ve .40mm’lik modeller 4.25 ve 5 inçlik namlu boyları ile gelmekte olup bu namlular kompansatör görevi yapan deliklere sahip. Ayrıca ayarlanabilir tetik, güzel bir kavramaya sahip dahili sırtlıklı kabza. 2.041 gramlık tetik ağırlığı ile fabrikadan çıkan Mamp;P’lerin nişangahları; optik kullanımlarına müsaade edecek şekilde tasarlanmış. .40Samp;W’da 15 ve 9mm’de 17 fişek kapasitesine sahip silahlar standart Mamp;P şarjörlerini de elbette kabul ediyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here