CZ-75 Tactical Sport Orange: Şah ve Mat!

CZ 75’i zaten bilmeyenimiz yoktur diyebiliriz! Yalnız CZ teknisyenlerinin elinden geçen bu son halini emin olun hayretler içinde seyredeceksiniz. Silahın üretim amacı, günümüzde sayısız müsabaka sınıfına ayrılmış olan atıcılık sporlarına yönelik özelleştirilmiş performans sunmak olduğu kadar modern hatların estetiğine ve CZ kalitesine tutkun kişileri tatmin etmek.

Silahın müsabık hatları zaten ilk bakışta kendini belli ediyor: Şarjör uzantı nalı, uzatılmış şarjör bırakma mandalı, hem yanal hem de dikey yönde hassas bir şekilde ayarlanabilen gez ve fiber arpacık, başparmak dayanağı ve özel tasarım kavrama unsurları. Nedir peki bu kavrama unsurları? Sadece göz alıcı alüminyum alaşım kabzaları dahil etmeyi pek de doğru bulamadık çünkü tabancayı geçtiğimiz IWA’da da elimize aldığımız gibi bu muntazam kavramanın; şarjör uzantı nalı, özel tasarım dokuya sahip gövde çerçevesi, tetik korkuluğu bombesi gibi bir çok parçanın eşsiz bir uyumu sayesinde başarıldığını fark ettik! Yine de kavramada en büyük desteği CZ’nin “chezmate” adını verdiği özel baklava desenli kaydırmaz dokunun sağladığı su götürmez bir gerçek.

Hemen tetik korkuluğunun içinde ise düz hatlara sahip olan bir tetik gözümüze çarpıyor. Bu tetik, teknik atışlarda parmağa daha iyi bir oturma sağladığı gibi atıcılara kendilerine has tetik çekme teknikleri ile ilgili daha fazla hamle olanağı sunan bir yüzey sağlıyor. Çünkü tetik çekme anı ile ilgili olarak grupman çapına en önemli katkıyı sağlayan etken olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz.

Tabanca, 9x19mm Parabellum, 9x21mm IMI, .40 Samp;W kalibre seçeneklerine sahip olup 1.27 kg boş ağırlığa sahip. Yine de hatırlatmalıyız ki bu tabanca kesinlikle “en hafif” olması amacıyla üretilmiş olmadığı gibi aynı zamanda en dengeli ağırlık merkezine sahip tabancalardan birisi. Hatta tam olarak bu sayede mükerrer atışlarda son derece iyi grupmanlar yapmanızı sağlıyor! 9mm’lik fişekler için 20 ve .40 Samp;W için ise 17’lik devasa kapasitesi ve şık kabzası ile muntazam bir uyum içinde olan turuncu şarjör tablası ile de kullanışlı olduğu kadar şık olduğunu inkar edemeyeceğimiz bir tabanca!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here