Ruger’ın son bombası: Bearcat .22

Ruger son bombasını; uzun bir aradan sonra, ayarlanabilir nişangahıyla Bearcat ile patlattı.

Single Six’e nispeten daha küçük olan Bearcat, paslanmaz çelikten yapılmış 10.5 cm’lik namlusu, 22 Long Rifle fişeklerinden 6 tane alacak haznesiyle 680.3 gramlık küçük mavi bir canavar. Önünden ve arkasından, ayarlanabilir nişangah sistemi monte edilmiş Single Six gibi görünüyor. Tabi tamamiyle ayarlanabilir gez ve arpacığı da unutmamak lazım. Ruger, sanki Bearcat’i gençlerin ilk tutkusu, yaşlılarınsa son göz bebeği olsun diye yaratmış.
Fişek basmak için hazneyi açmanız, silindirin serbestçe dönmesini sağlamaz. Yani filmlerden aşina olduğumuz dönen silindirli revolver sahneleri, bu silah için pek de uygun değil. Sadece horozu yarı kurulu pozisyonda bırakarak fişek doldur boşalt yapabilirsiniz. Horoz ise, silahın ufak tefek boyutuna rağmen Super Blackhawk’taki gibi genişçe imal edilmiş
Bearcat, hafif ve (geri) tepmesi çok az olmasından dolayı ilk defa silah kullanacaklar için büyük avantajlar içeriyor. Bill Ruger, Bearcat’ı vahşi batıdaki Remington revolverlerine benzeyecek şekilde dizayn etti ve bunu başardı da. Bu silah, klasik revolver stilinin modernizmle buluşmasından imal edilmiş. Sanırım 1. sınıf materyaldan bahsetmemize gerek bile yok.
Özellikleri
*Namlu: 10 cm uzunluğunda, 22 numara(çap)’lı bir namlu.
*Mekanizma: Tek hareketli çalışan klasik revolver mekanizması.
*Mühimmat: 22 Long Rifle fişekleri.
*Ağırlık: Yaklaşık 680 gram.
*Kabze: Ceviz ağacından imal edilmiş.
*Emniyet: Birçok revolver’in aksine horoz emniyeti mevcut.
*ABD Fiyatı: 325 dolardan 540 dolara kadar bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here