Cepte Taşınabilen 7.62×39 mm: Heizer PAK-1

Heizer Şirketi bu tabancayı piyasaya sürmeden önce ‘Cebinde bir AK taşımak isteyenler için özel tasarım’ başlığıyla tanıtımlarına başlamıştı bile. Bu yıl da sonunda bu ilginç tasarımı satışa çıkardı.

PAK-1 insanların kolay bir şekilde taşıyabilmeleri için son derece ergonomik bir şekilde tasarlanmış bir tabanca. Ayrıca 7.62 mühimmatının sebep olacağı aşırı geri tepmeyi azaltmak amacıyla bu tabancanın kabzası oldukça özel bir şekilde tasarlanmış durumda. Namlu şahlanmasının minimuma indirilmesi amacıyla da namlunun üst kısmına gaz tahliye kanalları yerleştirilmiş durumda.

Heizer çalışanları bu ürünü piyasaya sürmeden önce birçok çelişki yaşadıklarını söylüyorlar. Öncelikle bu tabancanın yalnızca tek bir mermi alabilmesi kullanışlılığını oldukça düşürmüş durumda. Ayrıca her ne kadar geri tepmeyi azaltıcı sistemler üzerinde durulmuş da olsa bu tabancanın geri tepmesi, kullandığı mühimmat yüzünden oldukça yüksek.
Tüm bu nedenlerden dolayı PAK-1’in piyasada kendisine yer bulamayacağı düşünülmekteydi. Ancak bu tabanca, beklenenin çok üzerinde ilgi topladı. Ceplerinde Kalaşnikof gücüne sahip bir tabanca taşıma düşüncesi, insanların ilgisini beklenenden çok daha fazla bir şekilde çekti ve bu durum Heizer Şirketi için son derece kârlı bir şekilde sonuçlandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here