Gelen kriz mi, fırsat mı?

    Bir yandan dünya ekonomik dengelerini altüst eden Çin para biriminin değer kaybı, öte yandan ABD’deki FED’in faiz artırımı gibi denklemlere “seçim” ve “terör”ü de ekleyince dış sermayeye bağımlı Türk ekonominin gideceği yeri tahmin etmek hiç de zor olmasa gerek. Bu ve benzeri tahminleri yapma konusunda belirleyici konumda olan kredi derecelendirme kuruluşlarından StandardPoor’s’a göre de durum pek iç açıcı değil.

    Ancak, son yıllarda yaptığı ihracat hamleleriyle büyüme kaydeden, üretimden pazarlamaya geleneksel yöntemlerden sıyrılıp kendini yenileyen, güçlü rakipleri için artık gerçek bir tehdit haline gelen Türk Silah Sanayii için ise Türk Lirasının değer kaybı bir fırsata dönüşebilir. Girdi ve üretim maliyetleri arasındaki dengeyi kendi lehine çevirebilen Türk silah üreticileri, “kalite-fiyat” denklemiyle eşsiz bir fırsat yakalayıp ihracata yeni bir başarı öyküsü yazabilirler.
    Türk silah sanayiine baktığımızda kalite-fiyat denklemini başarıyla gerçekleştirmiş firmaları görmek mümkün; işte bunlardan biri: UTAŞ!
    UTS-15 Pompalı Taktik Tüfeği ile eşsiz bir başarıya imza atan UTAŞ, dünyanın en zorlu rakiplerinin boy gösterdiği bir alanda özgün tasarımıyla dikkatleri çekmeyi başarmış. Pazardan gelen feedback’leri iyi değerlendirip silah üzerinde iyileştirmeleri hızla tamamlayan UTAŞ, sadece Amerikan Silah Pazarı’nın değil, özel bir tanıtım faaliyeti yürütmeye gerek kalmadan film endüstrisinin de ilgisini çekmiş. Bu sayımızda UTAŞ’ın bu başarısını ve adeta Hollywood Starı haline gelen UTS-15’i masaya yatırdık.
    Kalite-Fiyat denkleminde “ederinden daha değerli” tanımlamasıyla rakiplerini kıskandıracak bir oran yakalayan bir başka silah var karşınızda. HATSAN Galation QE Havalı Tüfek.
    Kalite-Fiyat denklemindeki başarının yanı sıra kendisini sürekli yenileyen, her yıl pazara yeni ürünler sürebilen HATSAN’ın son derece kusursuz, güçlü ve sessiz olan bu tüfeği, Türk Silah Sanayii için de gurur verici bir örnek.
    Arkasında eşsiz bir teknoloji ve mühendislik barındıran, ürettiği 1911’leri adeta sanat eserine dönüştüren Cabot Guns’ın başarı hikayesi, yılın üzerinde en çok konuşulan 10 tabancası, Samuray’ların favori ilk makineli tüfeği, Mossberg’in Pro-Line serisi yeni yarı otomatik tüfekleri… derken bu ay sayfalarımızı Azerbaycan’ın Gabala kentinde gerçekleştirilen ISSF Dünya Atıcılık Şampiyonası’na da açtık. Yeni internet sayfamız “tabancavetufek.com”tan da günü gününe takip edip gelişmeleri aktardığımız atıcılık sporunun, ülkemizde hak ettiği ilgiyi yakalaması için gereken desteği vereceğimizi ifade ederken, Brezilya- Rio de Janeiro 2016 Olimpiyat Oyunları’na katılma kotasını elde eden erkekler 10 metre havalı tabanca dalında İsmail Keleş ve Yusuf Dikeç ile erkekler trap dalında Yavuz İlnam’ı yürekten kutluyor, başarılar diliyoruz.
    Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here