IWI Negev NG7 Cal. 7.62 NATO

İsrail’in, kuruluşundan bu yana her zaman iki temel ihtiyacı bulunmuştur: kendi silahlarının tedariğinde bağımsız olmak ve savaş alanında yayılmış birliklerin verimliliğini maksimize etmek. İsrail Silah Endüstrisi (IWI) tarafından, Ramat Ha’Sharon şehrinde tasarlanan ve geliştirilen NG7, bu iki ihtiyaca da cevap vermektedir.

-Mart 2012’de sunulan ve İsrail Silah Endüstrisi (IWI)’nin tasarısı olan hafif makineli NG7 7.62 kalibre NATO hafif makineli silahı, halen kullanılmakta olan Negev 5.56×45 kalibre ve GPMG MAG 7.62×51 kalibre silahlarının yerini alacaktır. Negev 5.56 mekanizmanın yanı sıra tasarım, emniyet sistemi ve çalışma sistemini açıkça Natodan iyi özellikleri miras olarak almıştır. Proje, ürünün yapım aşamasından önce yoğun periyotlu arazi testlerine tabi tutulmaktadır ve bu son 3 yıldır ping pong lakabıyla anılmaktadır. Üretim aşaması boyunca İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) nin farklı muharebe birimlerine IWI’nin deneyimlendirdiği NG7 prototipleri verilmektedir ve bunlardan geri bildirim istenmektedir. Bu geri bildirimler kaçınılmaz bir şekilde tamamen spesifik Tsaha’l gereksinimlerine cevap vererek, ürünün nihai sürüme kadar tasarım değişiklikleri oluşturularak elde edilmiştir. NG7 bir IWI ELOG- elektronik kontrol sistemi ile donatılmıştır. Bu elektronik sistem herhangi bir arıza durumunu araştırmak için kullanılmaktadır, sonunda gerçek parametrelere göre programlanmış bakım sağlamar ve silah tamiri yapan birimler için parametre kaydı tutar.

Çalışma Sistemi

NG7 “Gaz tesiri” adı verilen bir sistem ile çalışan hafif makinalı(LMG) bir silahtır. Ateşleme işlemi seri atışlar sonrası silahın aşırı ısınmasını önleyen açık silah sürgüsü döngüsü ile başlar. Tetik çekildiğinde tam şaha kalkmış pozisyonda kilitlenmiş silah sürgüsü iki gerilmiş yay tarafından basınçla itilerek ileri gitmeye izin verir ve başlatır. Fişek İşlem boyunca tüfeğin mayondan sürülü bir şekilde alınır. Kapak takımı kilitli setleri sayesinde içiçe kapak takımı kilit setleri namluda ve kilitlerde birbirinin yerine geçer. Bu safhada Silah sürgüsü ateşleme iğnesinin fişek kapsülüne doğru gitmesini sağlar. Fişeğin patlaması üzerine yüksek hızla genişleyen gaz basıncı ile kurşun namlu uzunluğunun yaklaşık olarak üçtebirine gelip, orada bulunan gaz kanalına ulaşıncaya kadar bu basınç ile gider.

Gazın bir bölümü delikler boyunca dışarı atılır ve kapakçıkları ayarlayarak yol boyunca kısa pistona çarpıncaya kadar gaz tarafından bütünleşik fişek yatağına doğru taşınır. Sonra gaz iki paralel sürgü tahrik çubuğu boyunca pistonu geri iter ve konumlanmış sürgü tali parça hareket kolunun üst kısmını taşıyarak konumlanmış sürgüyü döndürür ve serbest bırakır. Fişek arkaya hareketi sırasında, fişek şeridi ile dışarı ayıklanarak uzaklaştırılır. Kapak takımının maksimum arka konuma ulaşana kadar odacıklı olması ona ilerletme yapma ve taze fişeği koyarak mayon besleme mekanizmasında avantaj sağlar. Eğer tetik çekili bir posisyonda tutulursa ve ateşleme sistemi tam otomatik sekmesine alınırsa cephane tükenene veya tetik serbest bırakılıncaya kadar döngü tekrar edilir.

Yapı ve Bileşenleri

NG7 yapısı dört ana gruba ayrılmaktadır: namlu, mekanizma, sürgü ve / sürgü taşıyıcı, dipçik. Farklı uzunluklarda soğuk çekiçleme işlemi tarafından yapılan iki farklı namlu monte edilebilir. NG7: Uzun namlulu ve standart versiyonu için 20-inç (508 mm), Özel Kuvvetler (SF) versiyonu için 16.5 inç (420 mm) uzunluğundadır; ayrıca namluda 4 adet sağa doğru dönen yiv ve set bulunmaktadır. Fişek yatağı ve namlu içi, aşınmaları engellemek için kromla kaplanmıştır. Namlu üzerinde dişlere geçirilmiş A 5 radyal yarıklı alev gizleyen ve toplam uzunluğunun yaklaşık üçte biri kadar gaz kanalı vardır. Namlu üzerine baskı ve vidalama ile tutturulmuş üç alt bileşen vardır. Bunlar: Gaz regülatör vanası, gaz silindiri ve arpacıktır. Krom astarlı gaz regulatör vanası yüksek sıcaklıkta gazın ateşlenmesine direnir.

Silahın beslenme seçeneğinde üç pozisyon yerine iki pozisyon vardır. taaruz tüfeği Negev 5.56’nın besleme seçeneği burada açıklanmamıştır. İki temel besleme seçeneğindir biri normal şartlarda, diğeri ise ateşli silahın kirli olduğu durumlardaki besleme seçeneğidir. Gas sistemini sigorta altına almak ve doğru hamleyi yapmak için bu iki şart kontrol edilir. Arpacık, M16A1’deki gibidir. Fişek haznesinin hemen önünde yana katlanmış ve ısı yalıtımı için plastik kaplı taşıma kolu bulunmaktadır. Ayrıca, ateşleme işlemi sırasında namlunun değiştirilmesi için kullanılabilir namlu. Namlu uzantısı ile biter ve kilit blokları ile kama gövdesini çekerek hızlı bir kilitleme işlemi yapar. Dahili olarak bu kilit blokları cıvatasını karşılamak ve doğru bir şekilde fişeğin yatağına sürülmesini kolaylaştırmak için besleme rampası ile tamamlar.

NG47’nin gövdesi yivli ve damgalı çelik levhalar ile işlenmiş çelik ve kaynak bloklarına monte edilmiştir. Metal kıvırma işlemi, belirli bir endüstriyel damgalama işlemiyle metal bir koruyucu mahfaza elde etmek için silah kullanıcısının minimal toleranslarla bir kullanım elde etmesi için uygulanır. Silah gövdesini Merkez, ön ve raylı olmak üzere üç bölüm halinde bölebiliriz. Ön bölümde vidalar aracılığıyla plastic el kundağına eklenen bir damgalı çelik tufek rayı bulunur. El kundağının ön kısmının iki tarafında, hedef işaretleyicileri veya görev için yararlı başka opto-elektronik / elektronik cihaz gibi elektronik aygıtları monte edebilmek adına iki kısa Picatinny raylar bulunur. Ön ucuna, gaz silindiri ve silah destek kilitleme tabanı tutan namlu için bir ön destek olarak kullanılan birinci çelik blok kaynaklanmıştır. Sol tarafta Kaynaklı taaruz tüfek kayışının bir ucuna takılmış fırdöndü halkası vardır. NG7 destek ayağı sola ve sağa doğru silahı iyi bir atıcılık sağlayabilecek açıda katlanabilir ama aynı zamanda kendi uzunlamasına ekseni üzerinde dönmesine ve destek yüzeyinin bir konfigürasyonuna adapte edilmesi gerekmektedir. Merkez bölümdeki mekanizmada sac kaynaklı bir başka işlenmiş çelik blok bulunur.

Blok namluyu kilitlemek için ön tarafta kilitleme pabuçlarnı bulundurur. Kilitleme ve namlu kilidini açma eylemi alıcı kapağından hemen önce yer alan mekanizmanın sağ üst kısmında bulunan yan düğme tarafından idare edilmektedir. Bir namlu, namlu değişimi sırasında yerine takıldığında, ekleme tamamlanana kadar, üst kilit blokları, eğimli planları sayesinde, kilitlenme tamamlanana kadar kendileri için açılmış yataklarında yanal yönde hareket eder. Bu noktada kovan tutma düğmesi, bir yay tarafından çekilmektedir ve sonra yerine, namlu kilitleme başlangıç konumuna geri döner. Namlu sabitleme düğmesinin sol tarafında bulunan bir emniyet mekanizması , besleme sisteminin kapağı açılamıyor ise mekanizmanın kullanılmasına izin vermez. Çelik bloğun alt tarafındaki düğme mekanizma grubunu çentiklerde taşımak için izin verir; ray bölümü merkez bloktan başlar ve mekanizmanın arka ucuna, dipçiğin başladığı bölgeye kadar ulaşır. İki raydan itibaren başlayan bu bölüm kendi döngüsel hareketi sırasında mekanizma grubu rehberi adıyla çağırılır. Bu bölüm ateş ederken düzgün çalışması ve maksimum hassasiyet sağlamak için yatak iç duvarlarına kaynaklıdır.

Raylı bölümün sağ tarafının hemen arkasındaki merkezi blokta iki bağlantı noktası vardır. Bu bağlantı noktalarında üst taraf dağılmakta olan mühimmat mayon bağlantıları için, alt taraf ise harcanan mermiler içindir. Silah taşınırken iki metalik kapak tarafından makineli tüfek mekanizması içersine kir ve toz girmesi engellenir. Bu durumda kapaklar kapanmaktadır. Hatta bu iki kapaklı bir menteşe tarafından tutturulduğu da unutulmamalıdır. Kapaklar kapatıldığında iç yüzeylerde bulunan küçük yataklar vasıtasıyla alt kapak, kapak takımında yer alan bir çentiğe kenetlenmek suretiyle kilitlenir. Kapak takımı geriye doğru intikal ederken bu küçük yataklardan kurtulan yay gergili kapaklar, açılarak yatağın üst kısmına katlanır. Kurma kolu tek yönlü olup ve sağ tarafta yer almaktadır.

Kurma kolu tam ileri konumunda değilse silahın ateş etmesini önleyen bir emniyet mandal mekanizması da mevcuttur Orta kalibreli kardeşinden farklı olarak NG7’de kiri dışarıda tutmakla ilgili bir kapak bulunmamaktadır. Bu makineli tüfek sadece 100 veya 125, 7.62 NATO mermi kapasitesi ile rom standart mühimmat kutusu veya her ikisi kumaş ve polimer fişek mayonu ile beslenir ve silah gövdesinin alt kısmında bulunan raya demirlenmiştir. Şarjör boşluğunun olmayışı; NG7’ye besleme güvenilirliği açısından büyük fayda sağlanmasına izin vermektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here