LEUPOLD D-EVO Tüfek Dürbünü

Leupold, 2015 SHOT Show’da görücüye çıkardığı devrimsel tüfek dürbünü D-EVO ile alanında ne kadar yenilikçi ve ileri görüşlü bir firma olduğunu kanıtlamıştı. Biz de bu yazımızda D-EVO (Dual-Enhanced view optic / Geliştirilmiş çift görüşlü optik) hakkında bir ilk bakış değerlendirmesi yapacağız.

Periskop tasarımı ve kaydırılmış büyütme tüpü ile D-EVO daha önce rastlamadığınız ilginç bir dış görünüşe sahip. Dürbün 6x yakınlaştırma sağlıyor. Ayrıca yeni tasarım nişangah sayesinde 100 metre ve daha ilerisinde nokta atışları yapmaya imkan sağlıyor. D-EVO 1x dürbünlerle eşleştirildiği zaman ise adeta bir mucize haline geliyor. Leupold firması D-EVO için en iyi eşlerin LCO(Leupold Carbine Optic) veya Leupold DeltaPoint Pro nişangahları olduğunu belirtiyor.

1x büyütmeli bir nişan tertibatıyla kombinlenen D-EVO tıpkı çift odaklı bir gözlük gibi çalışıyor. Yakındaki bir hedefe geleneksel 1x nişangah kullanılıyor. Hedef daha uzak menzillerde olduğunda ise basitçe aşağıya D-EVO’ya bakılarak uzun mesafelere rahat nişan almak mümkün oluyor. Leupold firması D-EVO’nun tasarımını sadece ufak bir göz hareketiyle çoklu mesafelere hedef alınabilmesi için tasarlamış. Tasarımda değişik mesafelere hedef almak için yanağınızı yanaklıktan çekmeye bile gerek kalmıyor. Sonuç olarak oluşturulan nişan tertibatı kullanıcının farklı mesafedeki hedeflere kolayca geçiş yapmasına olanak sağlıyor.

D-EVO’nun satış fiyatı 1874$ olarak piyasaya sunulmuş. D-EVO ile kullanılabilecek 1x optikler ise LCO 1249$, DeltaPoint Pro 599$ fiyatla satılmakta.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here