Weatherby Yeni Mark V Tüfeği ve Özel Mermisi

Weatherby firması 1958 yılında ürettiği Mark V tüfeği üzerinde yenilikler ve iyileştirmeler yaparak daha modern bir şekilde yeniden tasarladı.

Firmanın operasyon müdürü Adam Weatherby tüfekteki yenilik ve özellikleri şöyle sıraladı: Yeni LXX tetik, yüksek incelikte gövde, kullanışlı yükseltilmiş kundak, el yapımı namlu ve yarım MOA isabetlilik garantisi.

Mark V’in yeniden tasarlanan kundağı yükseltilmiş ve daha keskin ve kendine özgü çizgilerle donatılmış. Kabza çapı azaltılmış ve kabza üzerinde sağ elin avuç içine uygun olacak şekilde kabartmalar oluşturulmuş. Kundak ve dipçik yapısı tüfek ağırlığını azaltmaya yardımcı olmuş.

Yeni LXX tetik tasarımı sayesinde tetik daha hassaslaştırılarak performansı arttırılmış, oynama payı indirgenmiş ve daha geniş bir tetik yüzeyi oluşturulmuş. Daha geniş tetik yüzeyi ile daha rahat ve tutarlı tetik çekişleri planlanmakta. Tetik ağırlığı ayarlanabilir olup 1.12 kg’dan daha düşük ağırlıklara ayarlanabilmektedir.
Yeni Mark V tüfeği 100 metreden 3 atışta 2.5 cm’den daha düşük grupman elde etmeyi garantiliyor.

Tüfek İçin Tasarlanan Yeni Mermi
Tüfekle beraber Weatherby firması yeni 6.5-300 Weatherby Magnum mermisini de tanıttı. Bu mermi üretilen en hızlı 6.5mm mermi olma özelliği taşıyor. Firma merminin yüksek hızlara ulaşabilen ve çok daha az geri tepmesi olan mermi olması sebebiyle çok tutulacağını belirtiyor.
Weatherby firması yeni Mark V tüfeklere de Accumark, Accumark RC ve Ultra Lightweight tüfek serileri gibi yeni fişek yatağı çapı tasarımını uygulayacak. Tüfek ve mermi Temmuz 2016 tarihi itibariyle Weatherby bayilerinde satışa sunulacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here