Kibmer Firması’nın Yeni Raptor’u: MİCRO RAPTOR .380

Kimber firmasını daha önce ürettiği 1911 tarzı tabancalarıyla tanıyorduk. Firmanın 2015 yılına çok iyi hazırlanarak girdiğini söyleyebiliriz. Firma yıl içerisinde 20’den fazla tabanca ve tüfek piyasaya sürerek bir kez daha piyasaya ne kadar sıkı tutunduğunu kanıtlamış oldu.

Micro’nun duyurusu ilk olarak 2013’te yapılmıştı. Geçtiğimiz yıl siyah, çelik ve CDP modelleri piyasaya sürüldü, 2015 yılında ise 6 güçlendirilmiş modeliyle Micro Raptor silahseverlerle buluşmaya hazır hale geldi.
Kimber’in yeni Micro cep tabancası türdeşleri olan Colt Mustang ve SIG Sauer P238 arasında şimdiden adından söz ettirmeye başladı. Micro dış görünüş ve yükleme-boşaltma bakımından mini bir 1911 gibi görünse de aslında tamamen farklı bir mühendislikle yapılmış. Sürgü kısmında ölçek tırtıkları ve marka logosu bulunmakta. Ayrıca düşük ışıkta performansı arttırmak için Trityum 3-dot gece nişangahları eklenmiş.

Bütün cep silahları gibi Micro Raptor’un da temel amacı küçüklük ve gizlilik. Silahın toplam uzunluğu 14 cm, ağırlığı ise 380 gr. Hafiflik konusunda alüminyum alaşımlı çerçevenin büyük artısı bulunmakta. .380 kalibrelik 6 mermi kapasitesine sahip silah, savunma amaçlı kullanıcılar için birden fazla atış gerektiği durumlarda şarjör kapasitesi sayesinde çok yardımcı oluyor. Ayrıca düşük geri tepmesi sayesinde atışları da gayet isabetli ve tutarlı.
Silahı 960$ fiyatla firmanın internet sitesinden ve bayilerinden satın alabilirsiniz.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ:
KALİBRE: .380 ACP
YÜKSEKLİK: 10.1 cm
UZUNLUK: 14.2 cm
AĞIRLIK: 379 gr
ŞARJÖR KAPASİTESİ: 6
GERİ TEPME AĞIRLIĞI: 3.62 kg

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here