Krieghoff Semprio Yivli Av Tüfeği

Geleneğin ve yeniliğin birleşimi: Krieghoff Semprio Yivli Av Tüfekleri! Tecrübeli Alman üretici gerek mühimmat gerek silah hattında yenilik yapmadan yerinde duramıyor!

Semprio serisi yivli av tüfekleri, oldukça ekstrem doğa koşullarına dayanıklı olmak üzere geliştirilmiş olup çok yüksek isabet kabiliyetine sahip. Kısacası zor koşullarda avlanmayı ve sık sık domuza gitmeyi seviyorsanız, o vakit Semprio’ya bakmadan geçmeyin deriz!

Yüksek mukavemetli polimer dipçiği, el kundağı ve parlak turuncu renge sahip kamuflaj desenli kaplaması ile ne “avcı ruhu” ne de “seçilebilirlik” hususlarından taviz vermiyor. Unutmamak gerekir ki bu parlak turuncu renk, av ekipmanlarında rastladığımız ve “ben buradayım!” uyarısı yerine geçmekte olan evrensel renktir. Dolayısıyla tam kamuflaj halde avlanmayan kişiler için daha uygun bir görünüme sahip. Yine de ahşap dipçik ve kundağın da tercih edilebileceğini hatırlatmamızda yarar var.

Semprio’yu sevmenizin için üç önemli sebep sıralıyoruz:

1- Manuel ve otomatik emniyet tertibatlarından oluşan oldukça güvenli bir sistemi var.

2- Yenilikçi çalışma mekanizmasının tutukluk yapması neredeyse imkansız olduğu gibi işleyişi de hiç ağır değil.

3- Semprio’nun şarjörü yalnızca mekanizma grubu açık konumdayken çıkarılabiliyor. Dolayısıyla bir hata sonucu şarjörün düşerek kaybolması teknik olarak imkansız.

Tüfeğin çalışma sistemi ise basit olduğu kadar ilginç: Neredeyse her şeye tek mandaldan hükmedebiliyorsunuz. Bu mandal ise yivsiz av tüfeklerinde açma mandalının bulunduğu yere tekabül eden bölgede; yani kubuz sırtında. Mandal ters bir horoz gibi çalışıyor, yani çekik durumdayken açık, ileri doğru basılmış durumdayken kurulu anlamına geliyor.

Dolum için ise mandalı çekerek çevirmek gerekiyor ve bu sayede sistem açılmış oluyor. Sistem açılırken; sanki silah elinizde kalacak gibi kubuz ve kundak grubu ile aynı anda ileri doğru ayrılarak açılıyor. Kubuzu ile birlikte kubuzu da hareket eden bir pompalı tüfek düşünün!

Farklı bir sisteme sahip olmasına rağmen Semprio’nun montajı oldukça kolay. Öyle ki: av sahasında bile özel bir alete gerek duymadan halledebilirsiniz. Üstelik standart montaj parçaları sayesinde tüfek tam olarak modüler bir tasarıma sahip!

Krieghoff Semprio; bu modüler tasarımı vesilesiyle her ne kadar 7.62x51mm /.308 Winchester, .30-06 Springfield ve 7×65 mm. kalibreleri arasında kolayca değişim yapılabilmesine imkan tanıyor olsa da maalesef yivli silahlarda yedek namlu bulundurma durumu ülkemiz kanunlarınca yasak. Dolayısıyla şimdilik Krieghoff Semprio’ya tek kalibre seçeneği ile sahip olabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here