GoPro’YA YENİ RAKİP: PRİME X

Teknolojinin ilerlemesi ile kamera ve fotoğraf makineleri hayatımızın her yerine girmeye başladılar. Çılgınlar gibi neredeyse her anımızı kaydetmeye çalışıyoruz. Değişen taleplere göre firmalar da çok çeşitli fotoğraf ve video kaydedicileri kullanıcıya sunmaya başladı.

Günümüzde insanlar yemekte, toplantıda, gösteride olduğu gibi sprortif faaliyetlerinde de fotoğraf ve video ihtiyacı duymaktalar. Firmalar da bu işi biraz daha ileri götürerek üçüncü kişi görüş açısıyla değil de birinci kişi görüş açısıyla video kaydetme fırsatını kullanıcıya sundular. Bu alanda en iyi markalardan biri herkesin bildiği GoPro. Özellikle de ekstrem sporlarda çok ön planda olan GoPro, ne yazık ki ölçülerinden dolayı tabancalara takılamamakta. Bu eksikliği gören Replay XD firması ise boyutları daha küçük, tabanca ve tüfeklere kolayca takılabilecek bir kamera sistemi tasarladı. Sistem sadece tabancalar için değil genel kullanım amaçlı tasarlanmış ancak küçük boyutları ve ağırlığı sebebiyle silahlara monte edip kullanmak oldukça kolay.



Ürün özelliklerine geçecek olursak ürün aranan her şeyi neredeyse kullanıcıya sunuyor. 99 gram ağırlığa ve 99mm uzunluğa sahip. Micro SD hafıza kartı ile 128GB kayıt yapılabiliyor. Arka kısmındaki kapak açıldığında hafıza kartı yuvasına, Micro HDMI ve Micro USB çıkışlarına çeşitli kamera ve görüntü hız ayarlarına ulaşmak mümkün. Üzerinde kırmızı bir açma-kapama tuşu mevcut. Aynı zamanda bu tuş ile kaydı başlatıp durdurmak da mümkün. Ürün 1700mAh şarj edilebilir batarya ile 3.5 saatten fazla video kaydedebilme özelliğine sahip.

Power X kompakt kamera sistemi 1080P ve 720P video kaydı yapabiliyor. Bu kayıtları da çeşitli hızlarda yaparak ağır çekim videolar da kaydedebilirsiniz. Ayrıca 1400, 1160 ve 700 olmak üzere üç farklı açı seçeneği ile videolarınızı kaydetmeniz de mümkün. Bunun yanı sıra ayarlayarak 3, 5, 15, 30 saniyede bir fotoğraf çekmesini sağlayabilirsiniz. Fotoğraf açısından da 16, 14 ve 12 MP fotoğraflar çekebilme özelliğine sahip.

Wi-Fi ile IOS ve Android cihazlara bağlanılarak da kolayca kontrol edilebilen cihaz 10m derinliğe kadar su geçirmezlik garantisi veriyor. Çeşitli montaj aparatları ile beraber gelen Prime X, ayrıca çeşitli yapışkan aparatlarla da kask üzerine yapıştırılabiliyor. 600$ civarı GoPro kameralar yerine 199$ fiyatıyla hem daha ucuz hem de silahlara monte edilerek rahatça kullanılabilen Prime X, zamana ayak uydurmuş silahseverlerin oldukça ilgisini çekecek gibi görünüyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here