Breda 930i Sporting

ABD pazarına en uzun süredir tutunmuş firmalardan biri olan İtalyan menşeili Breda; yeni 930i Sporting modeli ile bol bol plak kıracak gibi görünüyor.

Mekanizma imalat kalitesinin git gide kusursuzlaştığı günümüz koşullarında, yarı otomatik modeller artık en az çifteler ve pozeler kadar güvenilirliğe sahip! Bu da sportif atıcılıkta yarı otomatiklerin git gide popülerleşmesi anlamına geliyor. Breda’nın ise ABD’li atıcıların favorisi olma yolunda oldukça hırslı olduğunu görebiliyoruz: yeni yarı-otomatik, kızıl plakları tuzla buz etmek ve estetik arayışındaki bütün gözleri üzerine çekmek için tasarlanmış.

Gözümüze ilk olarak çarpan detaylardan biri, hemen hemen her sportif atıcılık tüfeğinin ayrılmaz birer parçası haline gelmiş olan ayarlanabilir yanaklık. Atıcılık silahlarının terzide biçilmiş misali uygun kalıplara sahip olması, en az iyi birer mekanizmaya sahip olmaları kadar önemlidir. Neticesinde iyi mekanizmalı olan, fakat doğru düzgün kavrayamadığınız ya da dengesini bulamadığınız bir silah olumlu sonuçlar almanızı ciddi şekilde önleyebilir. 930i’ler ayrıca entegre terazileme sistemine de sahip. Tetik ağırlığı ise yalnızca 1770 gram.

930i’ler spor yarı-otomatiklerinin aksine; gazlı sisteme değil, atalet sistemine sahip. Bunun gerekçesi olarak da hissedilen geri tepmenin daha az olması ve mekanizmanın hafiflemesi gösteriliyor. Böylece mükerrer atışlarda isabet potansiyeli gazlı sisteme göre daha yüksek. Elbette avantajlar dezavantajları da beraberinde getiriyor: böyle bir silahı kullandıktan sonra temizliğini yapmaya üşenmemeniz gerek, aksi takdirde tutukluk yapması muhtemel.

Sıradışı bir çift tonlu kubuza sahip olan 930i, görüldüğü üzere modern çizgiler benimsenerek tasarlanmış.

Grupman kalitesini olumlu etkilemek açısından .739 inç olarak tornalanmış. 28 ya da 30 inçlik namlu seçeneği sunulması, 3 adet uzantılı müsabaka şoku ihtiva etmesi ve mat siyah amp; paslanmaz metal yüzeyleri, Breda 930i’yi rakiplerinden ayıran diğer sebepler arasında. Düşük profilli fiber optik arpacığı ise son derece net görülüyor. Sportif namlu köprüleri 10mm ile 8mm arası değişen konik oluklara sahip. Elbette ki böylesi kullanışlı bir tüfeğe sahip olmak istiyorsanız cebiniz bir nebze yanacak: Silahın ABD piyasasındaki değeri 2.599 Dolar civarında!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here