Remington 887 Nitro Mag Pompalı Tüfek

Amerika Birleşik Devletlerinin en eski silah üreticisi Remington, 1816’dan günümüze av tüfeklerinde ülkesinin en büyük üreticisi konumunda.

Bu yazımız da Remington’un geçtiğimiz yıllarda yenilikçi malzemelerle modern bir görünüm kazandırdığı 887 NitroMag pompalı tüfeğini inceledik.



Tasarım

Adından da anlaşılacağı gibi, 887 Nitro Mag 89 mm’lik magnum fişekler için tasarlanmış. 887’nin görünümü sık sık rakibi Benelli Nova ile karşılaştırılmakta.

Özel polimer gövde kaplamasında kaymayı engelleyecek alışılagelmişin dışında bir lastik sırt deseni kullanılan 887’de bu benzerliklerin aşılıp özgün bir görünüm kazandırılmaya çalışıldığını da düşünebiliriz.


ArmorLokt

887’nin en çarpıcı özelliği namlu ve mekanizmanın cam dolgulu polimer ile kaplanmış olması. Remington bu kaplamayı ArmorLokt olarak adlandırmasının (ArmorLokt) özel bir sebebi var; şirket mühendisleri tüfeği korozyon direncinin aşılmaz olduğunu kanıtlayacak testlere tabi tutmuşlar. Tuz ve su altı korozyon testlerinin ardından 10.000 fişek ile atışa tabi tutulan 887 NitroMag de hiçbir polimer sızıntısı/ayrılması ve namlu kaplamasında hasara rastlanmadı.



Varyasyonlar

Remington başlangıçta iki modeli; 887 Nitro Mag ve 887 Nitro Mag Waterfowl piyasaya sürmüştü. Daha sonradan Remington 887 Nitro Mag Tactical, 887 Nitro Mag Bone Collector ve 887 Nitro Mag Camo Combo dahil olmak üzere birçok yeni modeli piyasaya sürdü.

Bu modeller arasından 887 Nitro Mag Tactical teknik olarak diğerlerinden ayrılıyor, kutusunda şarjör uzatma tüpü ve ekstradan montaj rayıyla geliyor.



Teknik Özellikler

Üretici: Remington Arms

Model: Remington 887 Nitro Mag

Sistem: Pompalı

Kalibre: 12 Gauge

Namlu Boyu: 71 cm

Dipçik amp; El Kundağı Malzeme: Polimer

Ağırlık: 3300 gr

Fişek Kapasitesi: 4+1 (taktik modelde 7+1)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here