SHOT SHOW 2016

Bütün silah ve atıcılık dünyası tekrar Las Vegas / ABD’de buluşuyor!

Etkinliğin düzenleyicisi olan NSSF (Milli Atıcılık Sporları Federasyonu), bu seneki SHOT Show için şimdiye kadar en yüksek ikinci katılım sayısını kaydetti. 4 günlük koşuşturmaya tam 64,000 profesyonel katılımcı dahil oldu. 19-22 Ocak tarihleri arasında Sands Fuar merkezinde gerçekleştirilen SHOT Show, aynı zamanda rekor düzeyde ticari hacime ulaşarak silah dünyasının nabzı ile ilgili olumlu gelişmelere işaret etti.

NSSF Başkan Yardımcısı ve Satış Müdürü Chris Dolnack; “Bu sene satışlar, atıcılık sporuna yönelim, tüketici desteği, güvenlik eğitimi ve teknolojik girişim ile ilgili son derece olumlu beklentiler içerisindeyiz” şeklinde konuştu. Şehir içinde ve dışında tam 70.000 otel odasının kiralanmasına vesile olan etkinlik, 60.000 metrekareye yakın bir alan içinde 1600’den fazla firmaya ev sahipliği yaptı. Üstelik 60’dan fazla da yeni firma katıldı. SHOT Show, Las Vegas’ın 5. en büyük ticari fuarı olup bölgenin ekonomisine yaklaşık 90 milyon dolarlık bir katkı sağlıyor.

Ayrıca NSSF’nin verdiği yemek davetine 2,400 kişi icabet etti. NSSF CEO’su ve başkanı Steve Sanetti’nin konuşmasının hedefinde, silah dünyasını zorda bırakmayı amaçlayan yasa tasarıları vardı; “Medyanın ve toplumun büyük bir kısmı silah güvenliği konusunda yanlış bilgilere sahip. Endüstrimizin suçlamaların hedefi olduğu kadar, saldırı altında olduğu ve hak etmediği bazı muammeleleri gördüğü gerçeğini kabullenmemiz gerekir. Dolayısıyla bununla mücadele etmek için kendi alacağımız önlem ve kampanyalar kadar sizlerin de tetikte olmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz” mesajını verdi.

1961’de kurulan ve 12.000’i aşkın üyesi bulunan NSSF’nin aynı zamanda ChildSafe, FixNICS ve Don’t Lie fot the Other Guy gibi emniyet ve hukuksal alanda sektörü bilinçlendirmek adına yürüttüğü bazı kampanyaların olduğunu unutmamak lazım.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here