LC9’un Yeniden Tasarlanmasıyla Ortaya Çıkan Yeni Ruger: LC9S

Ruger firması yakın zamanda piyasaya sürdüğü .380 LCP ve LC9 modelleriyle hafif tabancalar arasında kendine hatrı sayılır bir yer edinmişti. Firma şimdi de LC9 modeli üzerinde modifiyeler yaparak “LC9s” modelini yarattı. Peki nedir bu ismin sonuna getirilen küçücük “s” takısının alametleri?

LC9 modeli bildiğiniz gibi horozlu bir tabancaydı. LC9s ise gizli iğne ateşlemeli bir tabanca olarak modifiye edilmiş. Ayrıca daha kısa, daha düzgün işleyen ve daha hassas tetiğiyle de LC9 modelinden daha isabetli hale getirilmiş. LC9 modelini satın almış olan okuyucular “Bir de LC9s için mi yedek şarjör, kılıf, taktik lazer ve fener satın alacağız?” diye soracaklardır, cevaplayalım: LC9 için olan bütün aksesuar ve şarjörleri LC9s için de kullanabilirsiniz.LC9s türdeş gizli iğne ateşlemeli tabancalar gibi entegre tetik emniyeti bulunduruyor. Ayrıca silahın sol tarafında manuel emniyet, sürgü tutucu pim ve şarjör çıkarma düğmesi bulunmaktadır.




Standart LC9s versiyonda bu kontroller sadece silahın sol tarafında bulunurken yeni çıkarılacak Pro versiyonunda solak kullanıcılar için her iki tarafta da bulunacağı Ruger firmasının belirttikleri arasında. Tabancanın LC9 modelinden farklarından biri de LC9’da bulunan ve dolu olduğunda hafifçe yukarı doğru kalkan namlu üztündeki gösterge kaldırılmış ve sadece küçük bir çentikle görsel olarak silahın dolu olup olmadığını anlama imkanı sunulmuş. LC9s’in boş ağırlığı 487 gram, 7+1 kapasitede 124 grain’lik mermiler doldurulduğunda ise 589 gram oluyor. LC9s’in tetik ağırlığı 2.26kg. Tabanca ayrıca 15cm toplam uzunluğa ve 11.4cm yüklsekliğe sahip. 7.9cm’lik namlusu ise 6’lı yiv-set bulunduruyor. LC9s genel olarak oldukça tatmin edici bir tabanca olmuş. Gizli iğne ateşlemeli mekanizma büyük bir dönüşüm ve bu değişiklik LC9s’i gayet iyi bir gizlenebilir tabanca haline getirmiş. Tabanca hakkında daha detaylı bilgileri firmanın internet sitesinde bulabilir, tabancaya da siteden 449$ fiyatla sahip olabilirsiniz.


CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here