Hallmark Cutlery Burning Horizon: Bad Blood’a Taze Kan

Bıçak tasarımcıları Sean Kendrick ve David Mosier bu sefer Halmark Cutlery’nin Bad Blood serisi için güçlerini birleştirdiler ve ortaya “Burning Horizon” çıktı.

Aralarındaki neredeyse 30 yıllık bıçak üretme tecrübesi düşünülünce Hallmark Cutlery’nin neden Bad Blood serisine taze kan getirsinler diye David Mosier ve Sean Kendrick’i bir araya getirdiğini anlamak zor olmuyor.

İkili Burning Horizon’u sıfırdan birlikte tasarlamış. Hallmark Bad Blood serisinin bünyesinde bir araya gelen diğer ikililerin aksine, bu kez tasarım Birleşik Devletler’de yapılmış. Ürün Hallmark Cutlery’nin ilk A.B.D yapımı “Mid-Tech” (Orta Sınıf) modeli ve üretimi de Chad Nichols Damascus tarafından yapılıyor.

Bıçağın titanyumdan çerçeve ve kilit mekanizması hem Kendrick hem de Mosier’in tarzının izlerini taşıyor. Ayrıca titanyum bıçağa daha şık bir görüntü vermek için kabzada da kullanılmış. Yaklaşık 12.7 cm’lik (5 inç) bıçağı taşıması oldukça kolay. Mid-Tech sınıfı olması ise bıçak boyunu 8.9 cm’de (3.5 inç) tutuyor.

Bıçak Hallmark Cutlery’nin Mid-Tech serilerinin ilki olma şerefini taşıyor.Ayrıca firma, bu serilere yıllık ve yıl ortası şeklinde, yılda 2 yeni çeşit olacak biçimde ürünlerle süslemeyi planlıyor. Her üretiminse bıçak başına 200 parça ile kısıtlanması düşünülmüş. Burning Horizon için belirlenen tavsiye satış fiyatı ise 400$. Koleksiyonerlere ve firmanın tutkunlarına duyurulur.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here