AK’nın Rakibi: KOROBOV TKB-408

Alman A.Korobov tarafından geliştirilen TKB-408 taarruz tüfeği 1946 yılında Tula’da dizayn edildi.Üretilme amacı 1946’da Sovyetler Birliği ordusuna yeni bir taarruz tüfeği kazandırmaktı.

Bu silahın,şarjörün tetik mekanizmasının arkasına yerleştirildiği (bullpup) biçimde üretilen ilk taarruz tüfeği olduğu iddia edilir.Korobov TKB-408,Sovyet ordusu tarafından 1946-1947 yıllarında test edilmesine rağmen yetersiz bulunur ve zamanla denemeler Kalashnikov tüfeği ile başarılı bir sonuç verir.

TKB-408 kilitli sürgüye sahip gazlı sistemle çalışan bir taarruz tüfeğidir. Kurma kolu; silahın sol tarafına, ahşap el kundağının üzerine yerleştirilmiştir ve silahın ateşlenmesi sırasında sabit kalır. Silah tam otomatik ve tekli modda kullanılabilmektedir. Ateşleme modu seçme mandalı gövdenin sol tarafında, kabzanın üzerine yerleştirilmiştir. Bağımsız emniyet kilidi; tetik korkuluğunun içerisinde, tetiğin önünde bulunur. Kovan atma boşluğu da silahın sağ tarafında, şarjörün üzerinde yer alır. TKB-408 sol elle kullanılmak üzere tasarlanmış bir silahtır. Bu silahın 30 mermi kapasiteli şarjörü sağlam çelik saçtan üretilmiştir.

7.62×39 mm’lik mühimmat kullanan Korobov TKB-408’in toplam uzunluğu 790 mm, ağırlığı ise 4.3 kg’dir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here