Kalashnikov’a İsviçre Vizesi: SIG556xi Russian

Sig Sauer SIG556xi tüfekleri oldukça modüler yapılara sahip silahlar. Bu da kullanıcının kolaylıkla farklı parçaları bir araya getirip uyum içerisinde değişiklik yapabilmesi demek oluyor.

Gördüğümüz SIG556xi Russian üzerinde; İsviçre stil katlanabilir bir dipçik, 16 inç 7.62×39 mm uygunluğunda yivli namlu ve hemen hemen tüm AK tipindeki şarjörlere uygun olan polimer kabzeli bir alt gövde bulunmakta.


Yinede görünürdeki tasarım bu biçimde olsa bile, istendiğinde kolaylıkla dipçik ve namlu ihtiyaçlara daha uygun olan başkaları ile değiştirilebiliyor. Örnek olarak verirsek, alt gövdeyi AK yerine AR serisi şarjörlere uygun bir başkası ile ve namluyu da 5.56 mm NATO’ya uygun bir namlu ile değiştirmek oldukça kolay veya el muhafaza bölümünü polimer yerine alüminyumdan bir başkası ile değişmek.




Birçok silah hayranınında bildiği üzere, AK serisi silahlar güvenilirlik konusunda efsanevi denecek bir şöhrete sahipler. Sig Sauer silahını her ne kadar AK-47/AKM serisi tüfeklerle rekabet için tasarlamasa da, İsviçre 550 serisi tüfekler de kendilerine ait hakkını verdikleri bir efsane yaratmıştır diyebiliriz. Bu iki serinin kendi içlerindeki şöhretleri, kullanıcıları SIG ve AK arasında karar vermesi güç bir durumda bırakıyor.




Taktiksel Dönüşüm:

SIG556xi Russian, teoride her sınıf ve koşulda verilecek görevlere uygun, 7.62×39 mm kalibresi ile orta güçte atış gücü ihtiyacını kolaylıkla karşılayabilen yüksek profilli bir tüfek. Sınır görevindeki bir nöbet karakolundan, SWAT operasyonu yapılması durumuna değin herkesin mutlulukla bu tüfeği kullanmak isteyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Kendi kalibresi ve sınıfı içerisinde değerlendirildiğinde SIG556xi Russian, oldukça dayanıklı bir savunma aracı ve kesinlikle dikkatinizi verdiğiniz zamana değecek harika bir tüfek.

Özellikler:

  • Kalibre: 7.62x39mm

  • Namlu Uzunluğu: 40.64 cm (16 inç)

  • Toplam Uzunluk: 91 cm (35.8 inç)

  • Boş Ağırlık: 3.21 kg (7.1 pound)

  • Dipçik: İsviçre Standart Stilinde-Katlanabilir

  • Nişangahlar: Katlanabilir Gez-Arpacık

  • Ateşleme Hareketi: Yarı Otomatik Piston-Operatörü

  • Yüzey İşlemesi: Mat Siyah

  • Kapasite: 30+1

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here