KolombiyaPolisinin Yeni Tabancası ‘INDUMIL Cordova’

Yerli silah sanayine yönelim son yıllarda yalnızca ülkemizde değil, tüm gelişmekte olan ülkelerde hızlı bir yükseliş içerisinde. Bu ülkelerden birisi de adı uyuşturucu çeteleri ile birlikte anılan Kolombiya.

Kolombiya’nın özellikle kırsal bölgelerinde uyuşturucu madde üretiminde kullanılan tarım ürünleri yaygın olarak üretilmekte. Bu ürünlerden sağlanan yüksek mali gelir bir çok silahlı suç örgütünün kurulmasına ve gelişmesine yol açıyor. Bu durum da Kolombiya hühümetine bağlı kolluk kuvvetlerinin masraflarını sürekli olarak körüklemekte. Silahlanma ihtiyacını karşılamak isteyen Kolombiya hükümeti uzun yıllar boyunca dışa bağımlı kalmıştı ve bu da zaten zor durumda bulunan ülke ekonomisine ağır bir yük oluşturmaktaydı.

İşte bu sebeplerden ötürü Kolombiya yerli silah sanayine yatırımın kapsamını genişletti ve bu yatırımların meyveleri alınmaya başlandı. Bu meyvelerden biri de ‘INDUMIL’ şirketi tarafından üretilen ‘Cordova’ isimli tabanca.
Modern polis teşkilatları tarafından kullanılan tabancalara denk kabul edilen Cordova; son yıllarda Kolombiya polis teşkilatı mensuplarına dağıtılmaya başlandı. ‘Tactical’, ‘Standart’ ve ‘Compact’ olmak üzere üç ayrı versiyonu bulunan bu tabancanın 15 mermilik bir şarjör kapasitesi bulunmakta. Ancak sivillere satılan Cordova’ların şarjörleri 9 mermi olacak şekilde kısıtlanmış durumda.

Polimer yapılı gövdesi ile dikkat çeken Cordova geleneksel Browning tipi kısa geri tepmeli bir mekanizma ile çalışmakta. Çift hareketli bir tetik mekanizmasının tercih edildiği bu silahın ateşleme mekanizmasında horozdan da vazgeçilmemiş. Silahın emniyet mandalı atıcının sağ veya sol elini kullanmasında bir farklılık yaratmayacak şekilde sürgünün hem sağına hem de soluna yerleştirilmiş.

Cordova’da ‘üç nokta’ olarak anılan metal bir nişan tertibatı bulunmakta. Silahın kabza arkasında üç ayrı boyutta ayarlanabilinecek şekilde tasarlanmış bir kapak da mevcut. Cordova’nın tasarımında dikkat çeken bir diğer özellik de namlu altındaki polimer bölümde bulunan kapakçık. Bu kapakçığın altında taktik eklentiler için uygun bir ray bulunuyor. İsteyen kullanıcı rahatlıkla bu kapakçığı çıkararak yerine lazer veya el feneri gibi eklentiler yerleştirebilmekte.
9×19 mm’lik mühimmat kullanan Cordova’nın mühimmatsız ağırlığı yalnızca 700 gr. 117 mm’lik bir namlu uzunluğu bulunan bu tabancanın toplam uzunluğu ise 199 mm.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here