Poligon İşletmecileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (PİYAD) Kuruldu.

Poligon İşletmecileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (PİYAD)29.01.2022 tarihinde Genel Kurulunu yaptı. Sektörün doğru yapılandırılması ve karşılaşılan sorunlara en iyi çözümün bulunabilmesi amacıyla bir araya gelen Türkiye’nin önde gelen poligon işletmecileri, aşağıda özetlenen konularda faaliyet göstermek amacıyla ilk kez bir araya geldiler. Zaman içerisinde yapılan toplantılarda Dernek Kurulması ve başvuru işlemlerinin biran önce başlatılması kararı alındı. Kuruluş başvuru dosyasının tamamlanması ve Dernek Tüzüğünün yazılması üzerine resmi başvuru yapıldı ve Dernek Tüzüğü onaylatıldıktan sonra ilk Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilerek Görev Bölümü yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı görevini Erdoğan GÜRKAN’ın üstlendiği PİYAD’ın misyonu aşağıdaki şekilde belirlendi.

Tabanca atış poligonlarının;
• Uluslararası ve Ulusal mevzuata uygunluğu konusunda gereken her türlü teknik çalışmanın yapılması ve bu konularda Emniyet Genel Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde olunması
• Poligon fiziki standartları konusunda TSE ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde olunması
• Sektörün hizmet kalitesinin ve verimliliğin geliştirilmesi
• Etik kuralların oluşturulması ve yaygınlaştırılması konularında çalışmalar yapılması
• Dernek üyeleri arasında bilgi paylaşımı yoluyla karşılıklı destek sağlanması

Ülkemizde faaliyet gösteren tüm özel atış poligonların kurumsal olarak ve eğitmenler başta olmak üzere tüm sektör çalışanlarının bireysel olarak üye olabileceği PİYAD hakkında www.piyad.com sitesinden daha detaylı bilgi alabilmek mümkündür.
PİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan GÜRKAN ” PİYAD Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ramazan bayramını takip eden günlerde Ankara’ya gideceklerini ve Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili resmi kurum ve kuruluşları ziyaret edip poligon sektörü hakkında bilgi alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here