Efsane Geri Döndü: Marlin 1894 Classic

Ruger Firearms, kovboy filmlerinden aşina olduğumuz efsanevi Marlin Model 1894 Classic levyeli tüfeği, onu ikonik bir tüfek haline getiren geleneksel özellikleri koruyarak, hassas ve gelişmiş üretim özellikleriyle yeniden pazara sürüyor.

2007 yılında Remington Outdoor Company tarafından satın alınan ve 2020 yılında onunla birlikte iflas eden Marlin Firearms şirketi – klasik Amerikan silah üreticilerinin en tanınmış markalarından biriydi. Dünya çapında lever-action (levyeli) ve rimfire (etekten ateşlemeli) tüfekleriyle tanınan Marlin markasını satın alan Ruger & Co., Inc. bu ünlü markayı yaşatmaya devam ediyor.

Ruger’in Marlin markasını özellikle avcılık ve spor atıcılığı ateşli silahlarında yeniden küresel bir oyuncu yapmak için ilk hamlesini efsane olarak nitelendirilen bir klasiği sahaya sürerek yaptı. Marlin’in en iyi bilinen ve beğenilen tasarımlarından biri olan Marlin Model 1894 Classic .44 Magnum Level Action – Kaldıraçlı Tüfek.

Marlin Model 1894 Classic kaldıraçlı tüfek, kullanılmış kovanları sağ taraftan dışarı atıyor ve namlunun altına yerleştirilen ve gövdenin sağ tarafında bulunan özel bir bağlantı noktasından doldurulan bir şarjör tüpünden besleniyor. Tüp, on mermiye kadar .44 Magnum veya .44 Special’dan on bir mermi alabiliyor. Model 1894 Classic’in gövdesi, tetik korkuluğu ve manivelası alaşımlı çelik dövme parçalardan CNC ile işlenmiş ve saten maviye boyanmış.

51 cm / 20,25″ namlu, aynı saten mavisi alaşımlı çelikten soğuk çekiçle dövülmüş ve 1:20″ büküm oranına sahip altı adet son derece hassas sağ el yivine sahip. Dipçik ve el kundağı Amerikan siyah cevizinden üretilmiş. Tüm temas yüzeylerinde temiz ve keskin damalara, bir dizi sapan fırdöndü saplamasına sahip. Ayrıca dipçikte kauçuk geri tepme pedi bulunuyor.

Toplam 95,88 cm boyunda ve boşken 2,9 kg ağırlığında olan Marlin Model 1894 Classic levyeli karabina, ayrıca gövdenin sağ tarafında, çekicin hemen önünde bulunan manuel çapraz cıvata emniyeti; kapüşonlu, sabit pirinç boncuk arpacık; ve ayarlanabilir yarı Buckhorn arpacığa sahip. Optik bağlantılar için ise gövde delinip diş açılarak hazır hale getirilmiş.

Yeni tanıtılan Marlin Model 1894 Classic levyeli tüfek, ilk önce ABD pazarına sunuluyor, perakende satış fiyatı ise 1.239 dolar olarak belirlenmiş.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here