Savage Arms’dan Yeni Av Tüfeği: Stevens 560 Field

Savage Arms için KOFS tarafından Türkiye’de üretilen Stevens 560 Field 12 kalibre yarı otomatik av tüfeği, iki varyantta ve iki namlu uzunluğunda mevcuttur: tüm avcılar için gerçek bir çok yönlü silah!

Bu yıl, Savage Arms’ın kendi uygun fiyatlı, uygun maliyetli av tüfekleri ve pompalı tüfekleri için uzun yıllardır kullanılan Stevens markasının büyümesini artırmayı hedefliyor gibi görünüyor. Stevens 334 sürgülü tüfekten sonra sıra Stevens 560 12 kalibre yarı otomatik av tüfeğine geldi.

İlk kez 2023 SHOT Show’da görücüye çıkan Stevens 560 Field yarı otomatik av tüfeği, KOFS tarafından Savage Arms için Türkiye’de üretildi.

Stevens 560 Field 12 kalibre yarı otomatik av tüfeği - sağ taraf

Stevens 560 Field 12 kalibre yarı otomatik av tüfeği

Stevens 560 Field, beş adede kadar 12-gauge fişek tutabilecek güvenilir bir şarjör tüpünden beslenir, altı mermilik hazne barındırabilir ve 7075-T6 siyah sert anotlanmış hafif alüminyum alaşımlı bir alıcı etrafında inşa edilmiştir.

Siyah karbon çeliği, krom kaplı 66 cm / 26″ veya 71 cm / 28″ namluya sahiptir.

Stevens 560 Field’ın hem kundak hem de el kundağı Türk cevizinden üretilmiştir ve tüm temas yüzeylerinde agresif kaymaz ekose desenlidir; Dipçik fabrikadan lastikli bir geri tepme yastığıyla gelir.

Stevens 560 Field 12 kalibre yarı otomatik av tüfeği - sol taraf

Stevens 560 Field 12 kalibre yarı otomatik av tüfeği

Şarj kolu ve bağlantı kesme düğmesi, kalın eldiven giymenin kaçınılmaz olduğu en uzun, en soğuk kış av günlerinde bile daha rahat kullanım için büyük boyutludur.

Tetik emniyetinin arkasında bir manuel emniyet bulunur ve tetiğin hareketin sonuna ulaşmasını fiziksel olarak engelleyerek ve sargıyı serbest bırakarak çalışır.

Stevens 560 Field ve Field Compact av tüfeğinin diğer özellikleri arasında, standart veya Magnum fişeklerin kullanımına izin veren ve 560 Field’ı tüm av senaryoları için uygun bir seçim haline getiren 76 mm / 3″ fişek yatağı; değiştirilebilir üç şok seti ve sabit kırmızı fiber optik arpacık ile yükseltilmiş, havalandırmalı bir nervür sayılabilir.

Stevens 550 Field and Field Compact 12-gauge yarı otomatik av tüfeğinin toplam uzunluğu versiyonlarına göre: 113 cm, 118 cm veya 123 cm’dir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here