Plastik tabanca…

    20’li yıllarda Hermann Staudinger tarafından müjdelenen polimerler, geçen bir asra yakın süre içinde günlük yaşamımızın hemen her alanında kullanılır hale geldi. Polimerlerin başlıca avantajları, hafiflik, korozyona karşı dayanıklı oluşları ve kolay işlenebilirlikleridir. Sahip oldukları bu üstün özellikleri nedeniyle polimerik malzemeler, silah sanayiinde de giderek yaygılaştı.

    Polimer gövdeli ilk silah, Heckeramp;Kock VP70’in piyasaya sürüldüğünden bu yana 40 yıl geçti. Silahın ağırlığını belirli sınırlar içinde tutabilmek ve üretim maliyetlerini aşağıya çekebilmek amacıyla özellikle yarı otomatik tabancaların imalatında polimer malzeme kullanmayan üretici neredeyse kalmadı. 3D yazıcılarında hayata dahil olmasıyla bu süreç çok daha hızlanacak gözüküyor yakın gelecekte.
    Tüm bu nedenlerle yarı otomatik “plastik” tabancaları ciddi bir karşılaştırma testine tabi tutmanın zamanı geldi diye düşündük ve bu sayımızda en tanınmış polimer gövdeli yarı otomatik 10 tabancayı masaya yatırdık. Bu karşılaştırmada silahı oluşturan tüm unsurlar, tek tek ele alınıp ayrıntısıyla incelendi ve sonucunda görüldü ki, her bir eleman kendi içinde kaliteli görülürken, farklı bir metot denediğinizde bazen en oturmuş modellerde bile bir şeylerin aksıyor. Bu nedenle bu silahların her birinin en üstün özelliklerini verirken, iyileştirilebilir olarak gördüğümüz yönlerini de ortaya koymaya çalıştık. Bunun için farklı
    teknik deneyime ve kapasiteye sahip üç ayrı atıcıdan yardım aldık. Silahları en ince ayrıntısına kadar analiz ettikten sonra farklı mesafeler ve parametrelerle yaptığımız çok sayıda atış sonucu elde ettiğimiz verileri de değerlendirip sonuca vardık. Yarı otomatikler içinde haklı birer üne sahip olan bu 10 silahın acımasız karşılaştırması, yarı otomatik almayı düşünenler için eşsiz bir yol gösterici olacak.
    Smithamp;Wesson’dan: Samp;W 627-4. Hızlı ve seri atış yapmanın önemini kavrayanlara ve “Steel Challenge” müsabakalarına meraklı olanlara özel üretilen bir revolver. Kabzasındaki kırmızı, beyaz ve lacivert renkleriyle Amerikan bayrağına gönderme yapan .38 super auto kalibrelik sekiz fişek kapasiteli bu toplu tabanca, atış müsabakalarında adından çokça söz ettirecek.
    Rafine zevkleri olan ve kendisini şımartmak isteyen sportif avcılar için bu kez sayfalarımıza kasasındaki güzel desenleri ve altın kaplama armasıyla Benelli Legacy 28 konuk oldu. Yivli silahlardaki inceleme konumuz ise İtalya’da yıllarca yasaklı silahlar arasında yer alıp yakın zamanda piyasaya çıkan bir silah: Armalite M15A4. 100 metreden yüksek isabet oranı ve yeniden doldurulabilir fişekleriyle benzerlerinden ayrışan Armalite M15A4, şimdiden koleksiyonerlerin listesindeki yerini aldı.
    Browning tarafından geliştirilen yeni kinetic sistemli tüfeği A5 Hunter’ı Afrika üveyiklerinde denedik. Çekiç kafa formunu koruyan yarı otomatik modern çizgileri sahip bu engonomik tüfeği, Browning’in büyük organizasyonuyla gerçekleştirilen iki günlük Fas seyahatinde yakından inceleme olanağı bulduk.
    Türkiye’de de farklı kesimlerce tartışılan doğal hayatın korunması konusuna İtalyan avcılarının bakış açısının ne olduğunu öğrenmemizi sağlayan “vahşi yaşam alanları için gerçek tehdidin avcılardan değil, insana bağlı diğer faaliyetlerden” geldiğini iddia eden protest yazı, av sezonunun başlayacağı bu günlerde zihin açıcı bir sohbet konusu olacak.
    Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here