Beklentilerin ötesi için…

    Armi e Tiro-Türkiye, yayın hayatına başladığında silah sektördeki vizyonerlerin dergimize bakış açısını ve dergimizden beklentilerini şöyle özetlemek mümkün:

    – Pazarda derinlemesine araştırma yapan bir silah dergisi, sektörün ve silahseverlerin aradıkları knowhow’a erişmelerini sağlar. – Bağımsız karşılaştırma yapacak alt yapıya ve teknolojiye sahip bir dergi, yabancı gözüyle yerli silahları reklam kaygısı gütmeden acımasızca eleştirebilir ve varolan eksikliklerin görülmesini sağlar.

    – Her geçen gün büyüyen sektörün dünyaya açılan penceresi olur. Tüm bu beklentilerin bilincinde olan Armi e Tiro

    – Türkiye, bunları ve daha fazlasını hayata geçirebilmek için çalışıyor. Bugüne kadar yerli üreticilerimizin İtalya’daki distribütörlerinden temin ettiğimiz silahları test edip yayımladık.

    Eylül ayında ise bir ilki gerçekleştirerek dünyaca ünlü silah eleştirmeni Massimo Vallini’yi özel olarak İtalya’dan İstanbul’a getirdik ve Ata Arms ile Armsan’a ait tüfekleri poligonda test ettirdik. Bu test sonuçlarını gelecek sayılarımızda ayrıntılı biçimde yayımlayacağız. İlerleyen sayılarımızda da bu ve benzeri etkinliklere, testlere ve karşılaştırmalara ağırlık vereceğiz. Gelelim, elimizdeki sayımıza; işte sektörün beklentilerine paralel bir test: Girsan MC 27E.

    Avrupa ve Amerika ile kıyaslandığında oldukça genç sayılan sektörümüze bakışın nasıl değiştiğini, kendi tarz ve kişiliğimizi oluşturduğumuzu, uluslararası çapta kabul gören bir gerçeğe dönüştüğümüzü ortaya koyan kaliteli bir tabanca. Ve yarattığı olağanüstü etki. Güvenilirlik, sağlamlık ve doğru fiyat/kalite oranını yakalamak için mücadele eden tabanca üreticilerine ilham verecek seçkin bir örnek, Amerikan Ruger’dan: SR1911. Colt 1911 tarzına uygun olarak ü retilen bu tabancada kontrast estetiği ön plana çıkarılırken yüksek güvenlik ve düşük maliyet felsefesi ana belirleyici durumunda. Hem yeni model tabanca üreten, hem de daha önce üretilmişleri yeni baştan yaratan birçok silah üreticisi arasında dikkatleri çeken bir marka Japon Marui. Bu sayımızda firmanın kataloğuna en son giren iki “blowback” tabancayı test edip sayfalarımıza taşıdık. Test ettiğimiz iki silahın her ikisi de gazlısü rgü lü tabancaların tepe noktasında yer alan modeller.

    Siyah yü zeyli, kısa namlulu ve çok modern bir kompansatörüyle “Strike” ve dijital kamuflaj tipi kabza kapaklarına sahip “Foliage”. Amerikan Ruger ve Japon Marui ile aynı yolda ilerleyen, ancak fiyat bazlı rekabet açısından oldukça güçlü bir rakip; üstelik komşu ülkeden: Ejderhaların ülkesi Çin’den Norinco. O da model kronlamada oldukça usta. İşte: NP 29. “Bu fiyata bu kalite çok” dedirtecek kadar iyi bir silah! Hep merak edilen bir konudur, “Straight-pull” mü, yoksa “Bold action” karabinalar mı, avantajlıdır. Avusturyalı üretici Rössler’in 96 modelinden esinlenerek ürettiği yivli namlulu tüfeği Titan 16 modelinin test sonuçlarını okurken, merak ettiğiniz sorusunun da yanıtını bulabilirsiniz. Üreticilerin hikayelerine de yer verdiğimiz dergimizde bu sayıda Amerikan rüyasını İsviçre’de gerçekleştiren Bamp;T Ag firması var: 1991 yılında İsviçre’nin Bern kantonunda bir garajda yerel sivil pazar için susturucu üretimiyle başlayan ardından ordu için üretim yapan Bamp;T Ag, bugün keskin nişancı tüfekleri de dahil geniş bir yelpazede adından saygıyla söz ettiren, ilham verici bir marka. Uzun mesafeli, bol yürüyüşlü avlarda hafif tüfeklerin ne kadar önemli olduğunu bilirsiniz; ama bir de yanınıza enerjik bir köpek olan Epagneul Breton alırsanız, av keyfinizin nasıl ikiye katlandığını görürsünüz, dergimizin zengin ve farklı içeriğinden alacağınızı umduğumuz keyif gibi. Armi e Tiro… Hobiden daha fazlası!

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here