SOCOM GEAR TIMBERWOLF

ABD’li Lone Wolf firmasının ürettiği tabancanın replikası: Glock Gen 3 modelinden esinlenmiş, ama değiştirilebilen kabza sırtları gibi estetik ve işlevsel açıdan bazı yenilikler de içeriyor. İyi kalitede ve yeterince isabet hassasiyetine sahip bu replikanın tek kusuru Marui tarzındaki HopUp

Lone Wolf ABD’nin Idaho eyaletinde faaliyet gösteren bir üretici ve Glock tabancaların custom parçalarını piyasaya sürüyor. Nitekim bu Avusturya malı tabancanın bazı parçalarını (gövde, sürgü, namlu, nişangâhlar) bir araya getirerek, kendi yorumu sayılabilecek bir replika ortaya çıkarmış. Lone Wolf firması, Madbull Softair firmasının yan şirketi olan Socom Gear tarafından üretilen havalı silahlarda kendi markasının kullanılmasına izin vermiş. Kısaca şu an alternatif ergonomik çözümleri de olan taklit bir Glock ile karşı karşıyayız.

ÜST FİYAT GRUBU

Bu silahlıların meraklıları için Glock Soft Air silahlar arasından farklı versiyonundakileri seçebilme olanağı var ve bunlardan bazıları ucuz, bazıları ise çok kaliteli pahalı silahlar. Bizim kanaatimize göre en iyi yapılmış replikalardan biri KSC modelinin replikası ve şu an elimizdeki Socom Gear üretimi replika ile her açıdan kıyaslanabilir.

Tabancada kullanılan kızak Picatinny. Kızak üzerinde aynı zamanda ileri geri hareketli emniyet butonu da bulunuyor. Tetik köprüsü orijinal Glock’a nispeten daha ince.

Sürgü mekanizması metalden yapılmış, üstelik tabanca ile birlikte bir adet de kabza sırtı veriliyor. Amerikalılar Glock tabanca için kabza sırtı değiştirilebilecek bir gövde tasarlamışlar, tabii bu da kabza açısı ve ergonomisi bakımından birtakım avantajlar sağlıyor. Elbet bu özellik silahın replikasına da yansıtılmış. Silaha getirilen yeniliklerin neredeyse tamamı gövde ile ilgili. Kabza mahmuzu biraz daha köşeli ve uzun hale getirilmiş ve kabzanın daha iyi kavranabilmesi amaçlanmış. Tetik köprüsü çizgileri de daha ince ve hafif hale getirilmiş, optik aksesuar kızağı ise Picatinny standart alınarak tasarlanmış. Bu da silahın bütünü halinde biraz daha köşeli bir yapıya sahip olması sonucunu doğurmuş. Estetik açıdan bu konu biraz da zevk meselesi, ama bize soracak olursanız fena sayılmaz.

Tabanca sırtındaki el koruyucu mahmuz büyütülmek isterken biraz “raf” şekline dönüştürülmüş. Ama yine de silahın iyi kavranmasına katkısı var.

Glock tabancanın sürgüsü paralel yüz formunda ve Lone Wolf firması bunun ön kısmına ince kertikler ilave etmiş, alt kısımda ise iki kanalla namlu ağzına yakın kısmı inceltmiş. Avusturyalıların minimalist yaklaşımlarını dikkate aldığımızda, bu rötuşların pek fena olmadıklarını söyleyebiliriz.

SERT AMA GERÇEĞİNE UYGUN TETİK

Replika silahları gerçeklerinden ayıran bazı temel ve fonksiyonel farklılıklar vardır; örneğin Socom Gear’in gövdesindeki manuel emniyet ile tetiğinin üzerindeki otomatik emniyet gibi. Namlunun sol tarafındaki küçük halkası ile HopUp sistemi Marui doktrininden türetme. Bu sistemi fazla sevdiğimizi söyleyemeyiz, zira silahı her ayar yapmak istediğimizde komple sökmemizi gerektiriyor. Orta yol KSC modelindeki; atım yatağı ağzındaki eş eksenli bir ayar halkası ile ayar yapabiliyorsunuz. Silahın iç mekanik aksamında bazı bileşenlerin yüzeylerinin krom kaplı olduğunu görüyorsunuz ve bu pek alışılmamış bir şey. Tetik boşluğu oldukça uzun, tetik düşürme ağırlığı ise diğer havalı silahların ortalamasından fazla. Bu da aslında fena bir uygulama sayılmaz, zira ateş etme eylemini hiç zorlamadan gerçeğine daha yakın bir tetik söz konusu. Kıyaslama yapmak gerekirse KSC daha hafif bir tetiğe sahip, atıcının işini daha çok kolaylaştırıyor, ama hiç gerçekçi değil. Atış konusunda bu ASG yavaş sayılmaz ama fazla hızlı olduğu da söylenemez; not vermemiz gerekirse 6 ile 7 arasında bir not verebiliriz. İsabet hassasiyetine gelince on üzerinden 8 almayı hak ediyor. Destekli elle 6 metreden yaptığımız atışlarda grupman çapı yaklaşık 3 cm kadar oldu. Ama nişan düzeneği standart Glock tipinde olduğundan ayar yapamadığımız için grupmanlar hedef tahtasında hafif sola aşağı kaydı. Bu açıdan da KSC ile hızlı bir kıyaslama yaparsak, KSC daha geniş çaplı bir grupman üretti, ama nişan hattında kayma yapmadı ve hedefteki merkezleme daha iyi oldu. Paket donanımdaki namlu diş açılmış olduğundan, bir de sahte susturucu takarak ateş etmeyi denedik, beklentimizin aksine grupmanda bir değişiklik olmasa da bir miktar ses sönümlemesi gerçekleşti.

Temel parçalarına ayrılmış replika görülüyor. Sökme işlemi aynen orijinalindeki gibi. Ama maalesef her HopUp sistemi ayarında sökme işlemi tekrarlanmak zorunda.

Kanaatimizi özet olarak belirtecek olursak, bu tabancanın ilginç bir replika olduğunu, performansından hoşnut kaldığımız, kullanılan malzeme kalitesinin ve isabet hassasiyetinin ortalamanın üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Nişan düzeneğinin ayarlanması gerekiyor, ama istenirse zaten silaha ayarlanabilen tipte nişangâh monte etmek mümkün.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here