Latif Aral Aliş “ Biz yalnız ABD’ye değil, dünyaya satıyoruz”

Sarsılmaz, Amerika Birleşik Devletlleri’ndeki silah pazarında avantaj sağlamak için yarattığı Sar Arm markası için de farklı bir stant açarak ilgiyi ikiye katladı.

Sarsılmaz olarak biz her dalda varız. Yani hem sporda, hem tüfekte, hem tabancada, hem de askeri ürünlerde ürün gamımızı genişletiyoruz. Ürün gamımızı genişlettiğimizden dolayı her dalda her ringde yarışıyoruz. Yarıştığımızdan dolayı hangi ürün, hangi dönem daha fazla tutarsa ona yöneliyoruz. Biz geçen seneden bu seneye %100 artırdık çalışmamızı. Seneye de bir o kadar daha artıracağız. Tabi yalnız Amerika’ya değil, dünyaya satıyoruz. Kapasitemizi önemli ölçüde artırdık.

Amerikan pazarında bir doymuşluk olmasına rağmen pazar taktikleri ve strateji taktiklerle o çıkan ivmeyi aynı şekilde devam ettireceğiz. Amerika’da 285 milyon silah var. Doğal olarak herkes bir yenilik arıyor, bir farklılık arıyor, daha gelişmişini arıyor, daha güncelini arıyor. Tabi sizin ürünlerinizi de, firmalarınızı da, hem güncelleştirmeniz lazım, hem de yenilikler yapmanız lazım ki, adam dördüncüsünü alsın. İkinci demiyorum Amerika’ da dördüncüyü alsın, beşinciyi alsın, altıncıyı alsın. İki üç standart bir rakam, o silah yok sayılıyor Amerika’da. Yedinciyi alsın, o farklılığı yapmanız lazım. O farklılık tabi ki fiyat ve güncelleşmiş ürünlerle olur, bu dengeyi yakalamak lazım.

Türkiye’deki silah sektörüne gelince, sektör stabil durumda. Askeri silahlarda ise dünyada gelişen ülkelerin pozisyonlarına göre askeri ürünler pozisyon alıyor; bu süreci doğru okumak, doğru takip etmek gerekir. Biz bu anlamda uzun yıllar çalıştık, üniversitelerle bir araya geldik, TÜBİTAK ile çalıştık Türkiye’nin ilk milli piyade tüfeğini SAR 223’ü ürettik. Şu anda imalat aşamasında ve alıcılar şimdiden hazır, bekliyor.

Sarsılmaz’ın SHOT Show’da sergilediği yeni silahlar

Sarsılmaz EVO

EVO diğer adıyla İnova yeni av tüfeği modelimiz. Gaz etkili çalışan döner başlıklı mekanizmaya sahip Sarsılmaz ürünleri arasında 7 farklı fişeği ayar gerektirmeden atabilecek yeni nesil, dönerli başlıklı mekanizma kullanan bir yarı otomatik. Gaz sistemi üzerindeki itici çubukları mekanizmayı geri iterek tüfeğin çalışma fonksiyonunu sağlıyor. Bu ürünün dünyadaki benzerlerinden en büyük farkı, gövde ve el kundağı üzerindeki bağlantı aparatıdır. Bu aslında sektörde birleşim detayını, bir estetik tasarımda çözen tek ürün. Çünkü benzer çalışmalar, saç parçalarıyla ya da küçük metal parçalarla daha önce yapılmıştı. Bu detay, hem ergonomi adına hem ürün görselini, estetik tasarımdan gelen bir fotoğrafla bağlaştırma adına çok özel bir detay. Tabi 7 farklı fişeği hiç ayar gerektirmeden kullanabiliyor olması ve üretim kalitesi açısından onu bir noktada ileri taşıyor. Rakiplerimizi inceliyoruz, piyasada dünyada bu seviyedeki ürünleri üreten bütün üreticilerin ürünlerini aldık, detaylı olarak inceledik ve Evo’nun tasarımını yaparken bütün rakiplerimizin güncel aktivitelerini takip ederek yaptık. Dolayısıyla en az onlar kadar iyi, ama estetik açısından onlardan bir adım önde olan tüfek olacak Evo.

Sarsılmaz SAR109

SAR109, 9×19 mm mühimmat kullanan bir makineli tabancadır. Daha çok polis kuvvetleri ve Amerika pazarında sivil yasa için hazırlanmış bir üründür. Tam otomatik ve yarı otomatik versiyonu olacak. Colt 9 mm’lik şarjör kullanır M4, M16, AR15 ailesi tüfeklerle %80 ortak parça kullanır. Ama anı geri tepme sistemiyle çalışan bir mekanizması vardır. Dolayısıyla ek bir eğitim gerektirmeden orduların, polis kuvvetlerinin kullanabileceği hafif bir makineli tabanca. Bu konsepte yani hem AR15, M16 parçaları kullanan 9 mm mühimmat atan, bu bağlamda bir ürün yok piyasada.

Sarsılmaz SP512

SP512 Sarsılmaz’ın yeni pozesi. Bu pozedeki üretim yöntemleri Sarsılmaz ürünlerini bir üst seviyeye taşıyor. Çünkü tek bağlamada 11 eksenli tezgahlarla, tezgah hassasiyetinde parça kalitesini elde ediyoruz. Bu da tabi ürün üzerindeki çalışma mekanizmalarına, ürün kalitesine bire bir yansıyor dolayısıyla piyasadaki en kaliteli pozelerden birini kullanıcıların hizmetine sunmuş oluyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here