Uluslararası “AntiTerör” Yarışması!

Warrior Competition: International Special Forces KASOTC’da! Anti Terör eğitiminin zirvesi: Ürdün krallığı ve Ürdün silahlı kuvvetleri 6. Geleneksel Uluslararası Savaşçı Müsabakası(Warrior Competition)’nı duyurdu. Bu sene 17 ülkeden 30’dan fazla katılımcı, şampiyonluk unvanı için kıyasıya mücadele verecek.

6 günlük yarışma 30 Nisan’dan 5 mayısa kadar Kral Abdullah Özel Kuvvetler Eğitim Merkezi (İng. KASOTC)’nde yer alacak ve iki yılda bir düzenlenen Special Operations Forces Exhibition ( Özel kuvvetler fuar ve konferansı) etkinliğine ithafen düzenlenecek. Bu seneki etkinlikte görevler, takımlara yalnızca ismen duyurulacak ve yarışma başlayana kadar takımlara başka hiçbir detay verilmeyecek. Genel olarak görevler, ileri düzey muharebe nişancılığı, tırmanma teknikleri, takım çalışması ve uyumu, zaman idaresi, dayanıklılık, koordinasyon, hız, şehir içi savaş manevraları yeteneği, stres altında görev tamamlama, baskın yetenekleri, takım içi iletişim, açılı nişancılık, keskin nişancı takım yetenekleri, bilinmeyen mesafelere başarılı atış ve fiziksel zindelik gibi yetenekleri kapsayacak.

6. Geleneksel Savaşçı Müsabakası’nda bu sene 35 takım mücadele verecek.

KASOTC Poligonu

Savaşçı Müsabakası, Anti-Terör ve Özel harekat kuvvetlerinin yeteneklerini gözler önüne serecek. Milletlerin, etkinlikler içinde “Uçak Kaçırma”, “Hareketli Platform” gibi bazı senaryolar ile nişancılık yetenekleri sınanırken bir yandan da küresel terör varlığına karşı, çok önemli olan, dayanıklılık ve takım çalışması gibi önemli özellikleri de test edilecek. KASOTC’nin kurulma sebeplerinden birisi bu müsabaka olarak gösteriliyor. Takımlara taktiksel iletişim ve teknik uygulama alanı yaratmak adına dünya üzerindeki hiçbir poligon, anti-terör ve özel harekat eğitim merkezi KASOTC kadar gelişmiş değil.

6th Annual Warrior Competition Şampiyonluk Kupası

SOFEX ise 5’ten 8 Mayısa kadar Amman / Ürdün’deki Kral Abdullah Hava Üssü’nde yer alacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here