Snjezana Pejcic ve Vincent Hancock “2015 ISSF Yılın Atıcıları Ödülü”nü Aldı

Bu iki atlette 2015 sezonunda kendilerini üstün performansları ve adamışlıklarıyla öne çıkarttılar. Böylece ISSF Danışma Şefleri Komitesi’nin ve ISSF Atletler Komitesi’nin oyları ile uluslararası medyanın da katıldığı bir organizasyonla ödülleri kazandıkları duyuruldu.

Pejcic ve Hancock Uluslar Arası Atıcılık Sporu Federasyonu’nun “Performans, davranış ve karakter açısından eşsiz ve örnek sporcu” olarak seçtiği iki sporcu olmayı başardılar. Bu ödülü kazanmak için genellikle yarışmalarda büyük başarılara imza atmak gerekmiyor. Önemli olan ise sportmen davranışlar ve atıcılık sporuna olan bağlılık.

Hırvat atlet Snjezana Pejcic 33 yaşında ve 2008 Olimpiyatları’nda bronz madalya kazandı. ISSF’in 2015 yılında düzenlediği Dünya Kupası Serilerinde ana atıcılardan biri oldu. Tüfek atıcılığı kategorisinde öne çıkan Pejcic, iki adet Dünya Kupası Altın Madalyası’nı kazandı. Bunun ardından ABD’nin Fort Benning kentinde düzenlenen başka bir Dünya Kupası yarışmasında 10m Hava Tüfeği ve 3 Pozisyonda 50m Kadınlar Tüfek Atışı yarışmalarında iki adet gümüş madalya kazandı.

Münih’te yapılan 2015 ISSF Dünya Kupası Finalleri’ne giden yolda Hırvat atlet bir adet Bronz madalyayı kazandı. Ayrıca 3 Pozisyonda 50m Kadınlar Tüfek Atışı kategorisinde yeni bir Dünya Rekoru kırdı.

Pejcic ödülü aldıktan sonra duygulandı ve hislerini şu sözlerle ifade etti: “Bu çok değerli ödülü ilk defa alıyorum ama umarım bu son alışım olmaz. Yılın Atıcısı Ödülü almadığım ödüllerden biriydi ve onu kazanmayı gerçekten çok istiyordum. Bu büyük bir onur çünkü tüm dallardan atıcılar bu ödül için yarışıyor. Kazanmayı gerçekten beklemiyordum. 2015 yılı kariyerimde geçirdiğim sezonlardan şu ana kadar olanların en iyisiydi. Dört Dünya Kupası Madalyası ve bir Dünya Kupası Final Podyumu ile mükemmeldi. Avrupa Oyunları Podyumuna giremediğim için hala üzgün hissediyorum. Şu anki amacım ise Olimpiyat Oyunları. Önümüzdeki yıl ISSF’in Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonalarında yer alacağım. Böylece Rio 2016 için hazırlanmaya çalışacağım.”

Diğer kazanan olan Vincent Hancock ise 2008 ve 2012 Erkekler Skeet Olimpiyat Şampiyonuydu ve 2015 yılında gösterdiği üstün performans ile göz dolduruyordu.

26 yaşındaki Amerikalı atıcı Lonato’da düzenlenen ISSF Pompalı Tüfek Dünya Şampiyonası’nda kariyerinin üçüncü Dünya Şampiyonası’nı ilk zaferinden tam 10 yıl sonra kazanarak adını tarih kitaplarına yazdırdı.

Hancock ayrıca iki ISSF Dünya Kupası ve Dünya Rekoru ile eşit puan yaparak Kıbrıs’ta kazandığı gümüş madalyayla öne çıktı.

Ayrıca daha sadece 16 yaşındayken “Yılın Atıcısı Ödülü”nü 2005 yılında kazanmıştı.

Hancock duygularını şu özlerle ifade etti: “Yılın Atıcısı ödülüne sahip olmak mükemmel bir duygu ve bu kariyerim boyunca ikinci kez başıma geliyor. 2005 yılında bu ödülü ilk kazandığım günden beri çok şey değişti ve bu ödülü tekrar kazanmak müthiş bir onur. Geçen sezona mükemmel başlamıştım ve ABD Olimpiyat takımı adına yarışarak hedeflerime ulaşmıştım. 2016 sezonunda yapacağım başarılar için 2015 sezonu mükemmel bir adım oldu. Sezon içinde yapılan olimpiyatlar için çalışacağım. Rio 2016 olimpiyatları ise benim büyük hedefim. Burada üçüncü Olimpiyat Altın Madalyası’nı kazanmak istiyorum.” dedi.

Hancock and Pejcic will be officially awarded in occasion of one of the first 2016 ISSF World Cup Stages.

2015 ISSF Yılın Atıcıları (Kadınlar Top 10)

Sıralama

Soyadı

Adı

Ülke

1

PEJCIC

Snjezana

HIR

2

BONEVA

Antoaneta

BUL

3

OTRYAD

Gundegmaa

MĞL

4

CRAFT

Morgan

ABD

5

ZHANG

Jingjing

ÇİN

6

GALVEZ

Fatima

İSP

7

ENGLEDER

Barbara

ALM

8

YI

Siling

ÇİN

9

GSCHWANDTNER

Selina

ALM

9

PERILLI

Alessandra

SMR

2015 ISSF Yılın Atıcıları (Erkekler Top 10)

Sıralama

Soyadı

Adı

Ülke

1

HANCOCK

Vincent

ABD

2

EMMONS

Matthew

ABD

3

YANG

Haoran

ÇİN

4

COSTA

Joao

POR

5

JIN

Jongoh

KOR

6

MCPHAIL

Michael

ABD

7

ROSSETTI

Gabriele

İTA

8

MOSIN

Vasily

RUS

9

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here