Chiappa Firearms FAS-6004

Bir efsane yeniden doğuyor(yeniden!): İtalya’nın en çok rağbet gören havalı müsabaka tabancası artık Chiappa Firearms bünyesinde seri üretime giriyor!

1970’lerde Massimo Mencarell tarafından Milan’da kurulan FAS (Spor Silah Fabrikası) adlı küçük bir üretim tesisinde ortaya çıkan Domino AP 604 ve benzeri silahlar; FAS adını ve kalitesini sayısız madalya ile ispatladılar. Lakin sağlık sorunları ile girdiği yaşam mücadelesini 2013 Aralık’ta kaybeden Massimo Mencarell’nin aile mesleği olan Domino Guns Import amp; Export S.r.I. firmasının yönetimi, oğlu Raffaele Mencarell’e devroldu.

Başlangıç seviyesindeki profesyonel tabancalar içerisinden en yüksek seviyede olanlarından biri olarak görülen FAS-6004; sağlam bir yapıya sahip olup sayısız ve de eşsiz teknik çözümler içeriyor

FAS 6004; tek atışlık olup üst kızağın ileriye doğru kırılması suretiyle pistonunu besleyen bir tek kırma havalı tabanca. Pistonu haricinde bütün parçaları mat siyah ile kaplanmış olup ayarlanabilir mikro metrik bir geze sahip. Çıkış valfi ise namlu ile kusursuz denebilecek derecede bir hizalamaya sahip, ki bu da merminin namluda geçirdiği zamanı neredeyse sıfırlıyor.

İlk olarak “Domino AP 604” olarak piyasaya çıkan FAS 6004; çoğu kısmı elde yapılmış bir tabancadan adeta bir seri üretim mühendislik harikasına dönüşmüş.

Tek hareketli tetiği ise rakipsiz hassaslığı ve güvenilirliği dolayısıyla aynen yıllar önce Mencarelli’nin tasarladığı tetiğin aynısı. Tetik üzerinde kendinize uygun hassasiyet ayarı için ayar vidaları mevcut. Bu ağırlığın aralığı ise 200 ila 500 gr arasında değişiyor.

Tek kırma 4.5mm’lik havalı tabanca; gücünü önceden sıkıştırılan bir pnömatik pistondan alıyor. Chiappa’nın FAS 6004 havalı tabancası tamamen karbon çelikten imal edilmiş olup namlusu toplam 12 adet yiv ve setten oluşuyor. FAS-6004, 2 varyasyon ile piyasada olacak: Çift yönlü ceviz kabzaya sahip standart versiyon ve ayarlanabilir kabzalı müsabaka versiyonu.

Kabzalar ceviz ağacından imal edilmiş olup çift yönlü kullanıma uygun olacak.

Silahın boyu ise tam 11 inç (30 cm) olup ağırlığı 900 gram kadar. Pnömatik silindirinin tek atışta açığa çıkardığı enerji ise yaklaşık 7 joule gibi bir değer olup mermiyi 140 m/sn yani 400 fps’ye kadar hızlandırıyor. Bazı ülkelerde 7.5 joule net enerjiyi geçen havalı silahlar için uygulanan farklı yasalardan dolayı bu şekilde imal edilmiş olan FAS 6004’e bu sayede neredeyse her ülkede 18’ini geçen kişiler herhangi bir lisans ya da ruhsat gerektirmeden sahip olabiliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here